Haberler

Burdur'da çocuğa cinsel istismar davasında ceza artırıldı

Güncelleme:

Burdur'da sevgilisinin kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan A.C.D. için verilen 15 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından cezanın artırılması istenerek bozuldu. Yeniden görülen davada sanık 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

MUHAMMET FATİH BAŞCI

(BURDUR)- Burdur'da "sevgilisinin kızına cinsel istismarda bulunduğu" iddiasıyla yargılanan A.C.D. için verilen 15 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından cezanın artırılması istenerek bozuldu. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davada, sanık A.C.D. 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Burdur'un Yeşilova İlçesi'nde 3 yıl önce yaşanan olayda, "sevgilisi E.G.'nin 5 yaşındaki kızına cinsel tacizde bulunduğu" iddiasıyla tutuklu yargılanan A.C.D. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nce '12 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı, müstehcen görüntü, yazı ve sözler içeren ürünlerin üretiminde çocukları kullanma" suçlarından 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık A.C.D., Bölge Adliye Mahkemesi'nde de geçen kararı Yargıtay'da temyiz etti. Yargıtay Birinci Ceza Dairesi, "Sanığın birlikte yaşadığı sevgilisinin kızına yönelik cinsel istismara konu eylemlerini gerçekleştirmesi nedeniyle, sanığın mağdur çocuk üzerindeki koruma, bakım ve gözetim yükümlülüğü nedeniyle hakkında verilen cezanın TCK'nın 103'üncü maddesi 'Vasi, eğitici, öğretici, bakıcı, koruyucu aile veya sağlık hizmeti veren ya da koruma, bakım veya gözetim yükümlülüğü bulunan kişiler tarafından cinsel istismar yapılması hainde verilecek ceza yarı oranında artırılır" diyerek verilen kararı bozdu ve  sanığın yeniden yargılanmasını istedi.

Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen duruşmada, A.C.D. 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: ANKA / Yerel

Yargıtay Burdur Mahkeme Suç Hukuk 3.Sayfa Yerel Güncel Haberler

Canlı yayına damga vurdu! Aziz Yıldırım'ın teklifini duyan Ali Koç yerinden fırladı

Canlı yayına damga vurdu! Aziz Yıldırım'ın teklifini duyan Ali Koç yerinden fırladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 9 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? YKS en geç giriş saati kaç? YKS sınavına en geç saat kaçta girilir, kaçta kapılar kapanır? YKS kapılar kaçta açılıyor? YKS sınavı saat kaçta başlıyor, içeri kaçta giriliyor? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? YKS cevap anahtarı hangi tarihte, ne zaman yayınlanacak? Bugün sınav kaçta bitiyor? Bugün ÖSYM YKS sınavı saat kaçta bitecek? AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor? Bugün sınav var mı? 9 Haziran bugün ne sınavı var? YKS sınavı iptal mi iddiaları doğru mu? AYT SORU DAĞILIMI 2024: AYT sınavında hangi derste, kaç soru bulunuyor? AYT sınavında soru dağılımı nasıldır? YKS sınavı saat kaçta bitecek? Bugün AYT sınavı saat kaçta, ne zaman bitecek 2024? AYT ve YDİL Sınavları Saat Kaçta Başlıyor, Kaçta Bitiyor? Yarın ne sınavı var? 9 Haziran Yarın hangi sınavlar, hangi ÖSYM sınavı var?
Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title