Haberler

152 saat sonra kurtarılan Ahmet'in ilk sözleri 'Amca su istiyorum' oldu

Güncelleme:

Adıyaman'da depremin 7. gününde 8 yaşındaki Hacı Ahmet Eyici'yi sağ olarak kurtaran ekipten Çorumlu itfaiyeci Salih Hoşbak o anları anlattı.

Adıyaman'da depremin 7. gününde 8 yaşındaki Hacı Ahmet Eyici'yi sağ olarak kurtaran ekipten Çorumlu itfaiyeci Salih Hoşbak o anları anlattı. Hoşbak, 152 saat sonra kurtarılan Ahmet'in, ilk karşılaştıklarında, "Amca su istiyorum" dediğini ifade ederek o anları anlatırken duygulandı.

Hoşbak, "Devletimiz çok güçlü. Depremin olduğu ilk günden itibaren tüm imkanlar seferber edildi. En ince hassasiyetle enkazlara giriyoruz. 20 gün de geçse canlı çıkarmak için çalışacağız. Allah'tan ümit kesilmez" dedi.

"Ahmet kardeşimizin durumu iyi. Önce su istedi. Karnının acıktığını ifade etti, meyve suyu istedi" diyen Çorum Belediyesi İtfaiyesi'nde görevli Salih Hoşbak, "Depremin başında Afşin'e geldik. Oradaki görevimizi bitirdik. Başkanımız buraya gelmemizi söyledi. İlk seçtiğimiz yer burasıydı. Gece gündüz arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Ahmet kardeşimizin sağlık durumu çok iyi. Umutluyuz. Gece gündüz çalıştık. 72 saattir hiç durmadan çalışıyoruz. Ahmet'in ilk sözü "Amca su istiyorum" oldu. "Vereceğim" dedim. Sonra "Karnım acıktı" dedi. Işığı tuttum "Görüyor musun?" dedim "Görüyorum" dedi. Gözünün önünün aydınlanmasını sağladım, sakinledi. "Meyve suyu istiyorum" dedi. "Vereceğim" dedim. Oturma odasında kalmışlar. Ahmet annesi ve kardeşinden biraz ileride kalmış. Hayat boşluğunda kalmış. Çalışmalara devam edeceğiz. Buradaki herkese söylüyoruz. Ne şekilde olursa olsun buradaki girdiğimiz tüm enkazın hepsinde ince hassasiyetle çalışıyoruz. 20 gün de 50 gün de geçse Allah'tan ümit kesilmez. Devletimiz çok güçlü. Depremin olduğu günden itibaren bütün imkanlar seferber edildi. Her türlü cihaz istediğimde elime geldi. Madenci abilerim var. Onlar da yardımcı oldular" şeklinde konuştu - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet İn Adıyaman Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title