Haberler

Otizmli Bireylere Dikkat Çeken Proje

Güncelleme:

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim (SOBE) Vakfı, alışveriş merkezleri, hastaneler ve kongre merkezi gibi yerlerde otizmin belirtilerine dikkat çeken bir projeyi hayata geçirdi. Vakıf, otizm alanında erken tanı ve eğitimin önemine vurgu yaparak toplumsal farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Türkiye'nin en kapsamlı otizm merkezine sahip olan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim (SOBE) Vakfı, alışveriş merkezleri, hastaneler ve kongre merkezi gibi yerlerde otizmin belirtilerine dikkat çeken bir projeyi hayata geçirdi.

SOBE Vakfı, yürüttüğü farkındalık çalışmalarıyla toplumsal duyarlılığı artırmaya çalışıyor. Vakıf Başkanı Mustafa Ak, günümüzde her 36 çocuktan birinin otizm riskiyle dünyaya geldiğini söyledi. Ak, yürüttükleri projelerle otizm alanında erken tanı ile başlayacak sürekli eğitimin önemine dikkat çektiklerini belirterek, "Otizmin her çocukta görünüşü ve seviyesi farklılık gösteriyor. Aileler çocuklarına adıyla seslendiklerinde tepki alamıyorsa, çocukları göz teması kurmuyor ve rutinlerine aşırı derecede bağlılık gösteriyorsa, dönen cisimlere karşı ilgiliyse ve iletişime kapalıysa otizm riski altında olabilir. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor. Bu nedenle toplumsal farkındalığın artırılması ve otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı konusunda duyarlılığın güçlendirilmesine yönelik yapılan çalışmalara destek verilmesi oldukça önemlidir. Biz bu yıl hemen her platformda yine eğitimin önemine ve erken tanıya yönlendirmeler yaparak farkındalığı artırmayı hedefliyoruz. Otizmli çocukların en belirgin belirtilerinden olan dönen cisimlere karşı ilgili olmalarına dikkat çekerek alışveriş merkezleri, hastaneler ve kongre merkezi dönen kapılarında çalışmalar yaptık. Bu vesileyle erken tanının, eğitimin ve eğitime desteğin önemine vurgu yapmaya devam ediyoruz. Çalışmalarımıza destek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alışveriş Selçuklu Selçuklu Otizm Vakıf Yerel Sağlık Güncel Haberler

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bakmadan Geçme

10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! CANLI maç izle! (POLONYA-TÜRKİYE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 10 Haziran günün maçları nereden izlenir? Dolar ne kadar, yükseldi mi? 10 Haziran Dolar ne kadar oldu, kaç TL? 11 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 11 Haziran burç yorumları nedir? KULAK ÇINLAMASI NEDEN OLUR? Kulak çınlaması nasıl geçer? BUKET ÖZGÜNLÜ BOYACI NEDEN TUTUKLANDI? Şanlıurfa'dan Ankara'ya kuduz köpek getirme olayı ne? Buket Özgünlü Boyacı kimdir? 35 hasta köpeği Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? SON DAKİKA: 10 Haziran en son nerede deprem oldu? Son depremler kaç şiddetinde oldu? MERT DEMİR AMELİYAT MI OLDU? Mert Demir neden ameliyat oldu, son durumu ne? Hava durumu sıcaklığı kaç derece? 10 Haziran (bugün) yüzde kaç nem var? İl il hava durumu sıcaklıkları! AREFE GÜNÜ NOTERLER AÇIK MI? Kurban Bayramı arefesinde noterler çalışıyor mu? Cem Yılmaz'a ne oldu? Cem Yılmaz sağlık durumu nasıl?
Abla, kamera görüntülerine rağmen kardeşinin suçunu üstlendi: O öldürmedi, ben öldürdüm

Abla, kamera görüntülerine rağmen kardeşinin suçunu üstlendi: O öldürmedi, ben öldürdüm

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title