Haberler

İzmir haberi | İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Öztürk: "Herkes kendi evinin önünü süpürsün"

Güncelleme:

İzmir haberleri: İzmir Adliyesi 2022-2023 Adli Yılı açılış töreninde konuşan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk, "Sorunlarımız ve sıkıntılarımız var ama empati yapmak çok önemli. Herkes kendi evinin önünü süpürsün. Biz, yargının temel unsurlarıyız.

İzmir Adliyesi 2022-2023 Adli Yılı açılış töreninde konuşan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk, "Sorunlarımız ve sıkıntılarımız var ama empati yapmak çok önemli. Herkes kendi evinin önünü süpürsün. Biz, yargının temel unsurlarıyız. Sorumluluğu hep karşı tarafa yükleyerek bir şey elde edilemez" dedi.

2022-2023 Adli Yılının başlangıcı nedeniyle İzmir Adliyesinde tören düzenlendi. İzmir Adliyesi girişindeki Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. İzmir Adliyesinde görevli hakim, savcısı ve İzmir Barosu avukatlarının katıldığı törende konuşan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, avukatların yaşadıkları sıkıntılardan bahsetti.

İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Oktay Tabur ise

adli faaliyetlerde çok yol kat edildiğini ifade ederek, "Hukukun üstünlüğü, adaletin yerleşmesi adına taleplerde bulunalım. Bizler görevimizi halk için yerine getiriyoruz" dedi.

"Biz, yargının temel unsurlarıyız"

Konuşmasına, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çok zor şartlar altında kurulduğuna dikkat çekerek başlayan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk de "Geçmişte görev yapmış olan, şehadete eren tüm arkadaşlarımızı rahmetle yad ediyorum. Bu devleti kuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Sorunlarımız ve sıkıntılarımız var ama empati yapmak çok önemli. Herkes kendi evinin önünü süpürsün. Biz, yargının temel unsurlarıyız. Sorumluluğu hep karşı tarafa yükleyerek bir şey elde edilemez" diye konuştu.

Başsavcı Öztürk, "Adaletin tecellisini sağlamak en büyük görevimizdir" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Tören, kokteylin ardından son buldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Adliyesi Mustafa Öztürk Cumhuriyet İzmir Haberler

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

Genelevde kimlik soran güvenlik görevlisini silahla vurdu

Genelevde kimlik soran güvenlik görevlisini silahla vurdu

Bakmadan Geçme

Filenin Sultanları maçı ne zaman 12 Haziran Çarşamba? Süper Lig ne zaman başlıyor 2024-25? #9917 Steam çöktü mü? 12 Haziran Çarşamba Steam sorun mu var? Karne tebrik mesajları, en güzel karne tebrik mesajları nelerdir? 2024 en güzel karne tebrik mesajları. 12 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Örnek karne görüşleri 2024! Öğretmenler için karne görüşleri örnekleri nelerdir? Karne görüşü örnekleri 2024! Karne görüşü ne yazılır? Öğretmen karne görüşleri örnekleri! 12 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 12 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 12 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 12 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 12 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 12 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 12 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
1 ay önce ailesini katledip intihar eden polisle ilgili bomba Olcay Kılavuz ve Sinan Ateş iddiası

1 ay önce ailesini katledip intihar eden polisle ilgili bomba Olcay Kılavuz ve Sinan Ateş iddiası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title