Haberler

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde Diyabet Farkındalık Standı Kuruldu

Güncelleme:

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla diyabete karşı farkındalık amacıyla stant kurdu. Hastane lobisinde kurulan stantta ücretsiz kan şekeri ölçümü yapıldı ve diyabet hastaları ilgili alanlara yönlendirildi.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde diyabete karşı farkındalık amacıyla stant kuruldu.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla hastane lobisinde kurulan stantta, hasta ve hasta yakınlarına ücretsiz kan şekeri ölçümü yapıldı.

İlgili sağlık ekibince ölçüm sonuçlarına göre ziyaretçiler bilgilendirilerek, diyabeti olan hastalar ilgili alanlara yönlendirildi.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Zühal Karaca Karagöz, kronik bir hastalık olan diyabetin dünya genelinde arttığını belirtti.

Ülkede 11 milyonun üzerinde diyabetli olduğunu ifade eden Karagöz, şunları kaydetti:

"Diyabet, pankreastaki beta hücrelerinin insülin salgısı üretiminin azalmasıyla ya da üretimin yeterli düzeyde olmasına rağmen organlarda yeterince fonksiyon görememesine bağlı olarak kan şekeri yüksekliğiyle seyreden bir hastalıktır. Kronik hastalık olduğu için ömür boyu devam eder. Bütün sistemleri ve organları etkilemektedir. Hareketsiz yaşam, katkı maddeleri, işlenmiş gıdalar gibi nedenlerle obezite sıklığının artmasına bağlı olarak diyabet sıklığı da artmıştır. Kronik bir hastalık olduğu için erken teşhis ve takiplerle önlenebilen bir hastalıktır. Diyabetten korkmayalım, erken tanı ve takip hastalıklarda önemli olduğundan yaşam kalitemizin bozulmaması için takip ve kontrollerimizi düzenli yapalım."

Hastane başhekimi Doç. Dr. Şüheda Kaya da standı ziyaret etti.

Kaynak: AA / Sağlık

Dünya Diyabet Günü Şehir Hastanesi Fethi Sekin Elazığ Dünya Sağlık Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title