Haberler

Kaş Adliyesi'nde başsavcı ile avukat arasında tuvaleti kullanma tartışması

Güncelleme:

Kaş Adliyesi'nde Avukat Hakan Tüzen ile Başsavcı Gökhan Feyzoğlu arasında, adliye personeline ait tuvaletin kullanımına yönelik tartışma yaşandı. Avukat Tüzen, tuvaletten başsavcının koruma polisi tarafından zorla çıkarıldığını iddia ederken, Başsavcı Feyzoğlu iddiaları reddetti. Olayın ardından Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez ve baro yönetimi, Kaş ilçesine giderek basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Antalya'nın Kaş Adliyesi'nde dün saat 16.50 sıralarında adliye personeline ait tuvaleti kullandığı gerekçesiyle Avukat Hakan Tüzen ile o sırada tuvalete giren Başsavcı Gökhan Feyzoğlu arasında tartışma çıktığı ve avukatın zorla dışarı çıkarıldığına dair iddiaları içeren tutanak hazırlandı.

"'BURASI PERSONEL TUVALETİ KULLANAMAZSIN' DEDİ"

Tutanak, tuvaletten zorla çıkartıldığını öne süren Avukat Hakan Tüzen ve görgü tanığı avukatların imzasını taşıdı. Adliyedeki işleri bittikten sonra Baro odasında bulunan erkekler tuvaletinin anahtarını alarak adliye personelinin ve avukatların sürekli kullandığı tuvalete gittiğini belirten Hakan Tüzen, tutanakta yaşananları şöyle anlattı; "O sırada Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu da tuvalete giriyordu ve kapı açıktı. Ben de elimde anahtarla içeri girdim. Savcı bana dönerek, 'Beyefendi burası personel tuvaleti aşağıda tuvalet var' dedi ve çıkmamı istedi. Ben de kendisine cevaben, 'Ben de avukatım, Kaş avukatıyım' dedim. Adı geçen Başsavcı bana tekraren, 'Burası personel tuvaleti, kullanamazsın' dedi ve tekrar tuvaletten dışarı çıkmamı söyledi. Ben de bu defa kendisine, 'Yıllardır bu tuvaleti bizler kullanırız. Tüm avukatlar kullanır, bizler de bu adliyedeyiz' dedim. Kendisi daha ileri giderek, 'Ben Başsavcıyım ve bu tuvaleti kullanmana izin vermiyorum' dedi. Ben de 'Avukatım ve bu tuvaleti kullanma hakkım var' dedim. Sonrasında ismimi sordu. Ben de 'Avukat Hakan Tüzen' dedim. Bana cevaben ve yüksek ses tonu ile 'Ben Başsavcı olarak seninle uğraşacağım, göreceksin, çık dışarıya, burayı kullanamazsın' dedi.

Kaş Adliyesi'nde başsavcı ile avukat arasında tuvaleti kullanma tartışması

"KORİDORDA BAĞIRARAK POLİS MEMURUNU ÇAĞIRDI"

Ben de 'Ne yapmak istiyorsan yap' dedim. Tuvaletin kapısı da açıktı bu arada. Adliyede görevli polis memuru Gökhan Çakır ile kendi özel koruması olan polis memuru Samet'i koridorda bağırarak çağırdı. Bu olaya o sırada koridorda bulunan görevli personel ve diğer avukat meslektaşlar da tanık oldu. Görevli iki polis memurundan beni tuvaletten zorla çıkarmalarını istedi. Ben de kendisine çıkmayacağımı söyledim. Polis memuru Gökhan Ç., tuvaletin kapısında beklerken, koruma polisi Samet arkama dolaştı ve sol kolumdan ve sırtımdan tutarak, zorla beni tuvaletten dışarıya koridora doğru ittirdi ve zorla dışarıya çıkardı. Olay sonrasında diğer meslektaşlarımız eşliğinde Baro odasına geçtim. Baro odasına geçtiğimde benim sicilimi almak üzere adliye personeli (İdari İşler Sorumlusu) Hasibe Arıkan'ı gönderdi. Bu olay şahsıma yöneltildiği kadar mensubu olduğum meslek grubu açısından da son derece üzücü ve kabul edilemezdir."

Kaş Adliyesi'nde başsavcı ile avukat arasında tuvaleti kullanma tartışması

BARO YÖNETİMİ KAŞ'A GİDİYOR

Avukat Hakan Tüzen'in yanı sıra tutanakta Avukat Ferhat İlçi, Huriye Gür Gökçe ve Baro Kaş İlçe Temsilcisi Avukat Erdem Topak'ın imzalarına yer verildi. Olaya, Antalya'da çok sayıda avukat tepki gösterdi. Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, baro yönetimiyle birlikte Kaş ilçesine yola çıktı. Baro Başkanı Geçilmez, saat 12.00'de Kaş Adliyesi önünde basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Kaş Adliyesi'nde başsavcı ile avukat arasında tuvaleti kullanma tartışması

BAŞSAVCI TUTANAK VE GÖRÜNTÜLERİ HSK'YA GÖNDERDİ

Kaş Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu ise hazırladığı tutanak ve olayı görüntüleyen koridordaki kameraya ait video görüntülerini Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderdi. Başsavcı Gökhan Feyzoğlu, HSK'ya gönderdiği tutanakta, yaşanan olayların avukat Hakan Tüzen'in tutanakta iddia ettiği gibi olmadığını, hem kendisini hem de Kaş Başsavcılığı'nı karalamaya dönük birtakım hareketler olduğunu anlattı. Tutanaktaki ifadelerine göre video görüntülerinde her şeyin açık olduğu, herhangi bir zorlama veya benzeri bir şey yaşanmadığını dile getiren Başsavcı Feyzoğlu, iddiaları reddetti. Tutanakta Başsavcı Feyzoğlu, adliyedeki bu tuvaletin personel, hakim ve savcılara ait olduğu, başka kimsenin kullanımında olmadığı, kapısında 'personel harici giremez' yazısının bulunduğuna dikkati çekerek, şahsı tanımadığını, bir anda arkasında görünce tamamen güvenlik kaygısıyla sorduğunu ve kendisine 'sen kimsin'ler ve benzeri ifadeler kullanıldığını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Başsavcı Başsavcı Antalya Antalya Kaş Kaş 3.Sayfa Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500

Yorumlar (29)

Hamit Gündoğdu:

Başsavcı haklı çünkü avukat adliye personeli değil ancak anahtarı verende sorumlu davransaydi bu çekişme olmazdı.. savcı dışarıdan gelenler için ayrı bir tuvalet olduğunu da izzah etmiş.

156
148
yanıtYanıtla
Ercan cıftcı:

Bana avukat sallıyor gibi geldi. Baro nun apar topar gitmesi de manidar...

yanıt69
yanıt36
Ömer Can:

işsizlere iş çok

yanıt29
yanıt3
Büşra :

Üzücü. Ama kabullenmek lazım. Bazı resmi Dairelerde personel tuvaletini kullanmak doğru değil. Her önüne gelen her tuvalete sçamaz. Zaten sıçmamalı da

130
62
yanıtYanıtla
VEFA:

Avukat her önüne gelen değildir bayan. Avukat yargının kurucu unsurlardan biridir. Başınız dara düştüğünde sizi savunacak kişidir. Avukatın değersizleştirilmesi ve ötekileştirilmesinin zararını Avukattan çok vatandaş görürür.

yanıt82
yanıt127
sade vatandaş:

vayy bee birde eski belediye başkanı jakuzi yaptı diye söyleniyorlardı idareyi eline geçiren kafasına göre takılıyor otoparkı tuvaleti her şeyleri özel vatandaşa ise vergileri ödeyip bunların sefasını sürmelerini sağlamak düşüyor filmdeki gibi ağa bhi üzerine bh olirmi yıkın gitsin

yanıt69
yanıt26
Hikmet Demirci:

Kanun gereği avukatlar da kamu görevlisidir. Adliyedeki tuvaletlerin ve yemekhanelerin avukatlar tarafından kullanılmasına imkân verilmelidir.

78
68
yanıtYanıtla
Fatih :

hangi kanun la o :) sıkışınca kanun uydurmayın. Bugün hakim savcılar 60-70 bin kazanırken avukat tek davada milyonluk olabiliyor. Hangi kamudan bahsediyorsun sen. Avukata parayı göster en adi en azılı suçluyu bile melek gibi savunuyor.

yanıt89
yanıt29
VEFA:

Fatih Avukatlar bir aradan çekilsin. O hakim, savcı, adliye personeli ile siz muhatap olun, bakalım haliniz nice oluyor. Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz. Avukatlık Kanununu aç oku, bu zamana kadar okuma alışkanlığı edinmişsen tabi...

yanıt42
yanıt48
Alkurt:

Sizin gibiler kavga ederse, dışardaki halk ne yapsın.

105
6
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title