Haberler

Edirne'de Hintliyi rehin alan 3 Pakistanlı yakalandı

Güncelleme:

Türkiye'ye çalışmak için gelen Hindistan uyruklu bir kişiyi rehin alarak ailesinden 2 milyon Rupi (yaklaşık 775 bin TL) fidye isteyen Pakistan uyruklu 3 kişi, Edirne'de polisin operasyonuyla yakalandı.

Edirne'de Hindistan uyruklu bir kişi, çalışmak için geldiği Türkiye'de kaçırıldı. Şahsın ailesinin ihbarı sonrası harekete geçen polis ekipleri Hindistanlıyı kaçırarak ailesinden fidye isteyen 3 Pakistanlıyı yakaladı.

İSTANBUL'DA BULAŞIKÇILIK YAPARKEN EDİRNE'YE DAVET EDİLDİ

Hindistan'dan İstanbul'a 18 Nisan'da çalışmak için gelen Akhıl Krıshnan Radhakrıshnan, lokantada bulaşıkçı olarak çalışırken, arkadaşı aracılığıyla tanıştığı kişiler kendisini Edirne'ye davet etti. Edirne'de emlak işiyle ilgilendiklerini söyleyen kişilerin, "Bize emlakçılık ve tercümanlık yapacaksın, ayda 180 bin lira kazanacaksın" demeleri üzerine Radhakrıshnan, önceki gün otobüsle Edirne'ye geldi.

Edirne'de Hintliyi rehin alan 3 Pakistanlı yakalandı

ELLERİ VE AYAKLARINI BAĞLAYIP AİLESİNDEN FİDYE İSTEDİLER

Telefonda konuştuğu kişilerin verdiği adrese giden Radhakrıshnan, iddiaya göre, buradaki kişiler tarafından rehin alındı. Elleri ve ayaklarını bağlayan kişiler, Akhıl Krıshnan Radhakrıshnan'ın Hindistan'da bulunan ailesini telefonla görüntülü olarak arayıp, rehin alma görüntülerini izleterek, serbest bırakmaları için 2 milyon Rupi (Yaklaşık 775 bin TL) fidye istedi.

AİLESİ POLİSE İHBAR ETTİ

Fidyeyi vermek için süre isteyen aile, Radhakrıshnan'ın İstanbul'daki arkadaşını telefonla arayıp oğullarının kaçırıldığını anlatarak yardımcı olmasını istedi. Durumun iletildiği Edirne Emniyet Müdürlüğü, harekete geçti. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sonucu rehin tutulan Radhakrıshnan'ın, Yancıkçı Şahin Mahallesi, Şeyh Çelebi Camii Sokak üzerinde bir evde bulunduğu belirlendi.

Edirne'de Hintliyi rehin alan 3 Pakistanlı yakalandı

OPERASYONLA KURTARILDI

Polis, gece yarısı düzenlediği operasyonda, Hintliyi rehin tutanlar polisi görünce kaçmaya çalıştı. Evin çevresi ve çatılarda önlem alan polis 1 kişiyi yolda kaçarken, 1 kişiyi iki apartman arasındaki boşlukta, 1 kişiyi de kömürlükte yakalayarak gözaltına aldı. Evde rehin tutulan Radhakrıshnan da kurtarıldı. Evde ve şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız 1 pompalı tüfek, 4 fişek, kesici aletler, 220 euro, 16 bin 230 lira ele geçirildi.

AİLESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kurtarılan Radhakrıshnan, kendisini kurtaran polise sarılıp sevinç gözyaşları döktü. Hemen telefonla ailesine arayan Radhakrıshnan, kurtarıldığını bildirdi. Polisin gözaltına aldığı 3 şüphelinin Pakistan uyruklu olduğu belirlendi.

Rehin alan kişilere evini kiraya veren 'asayiş' ve 'narkotik' suçlarından kaydı bulunan M.K. (21) de polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında, 'yağma', 'gasp', 'tehdit', 'kasten yaralama', 'kişiyi hürriyetinden alıkoyma', 'göçmen kaçakçılığı' suçlarından soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Edirne Emniyet Müdürlüğü Hindistan Operasyon İstanbul Pakistan Türkiye Edirne Suç 3.Sayfa Dünya Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

İstanbul'da çöken 3 katlı binanın sahibi gözaltına alındı

İstanbul'da çöken 3 katlı binanın sahibi gözaltına alındı

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500

Yorumlar (8)

Davud Doğrucu:

Yapılan istilayı yok mazlum onlar yok ensar onlar yok din kardeşlerimiz diye diye meşrulaştırdınız artık hemen her gün Türkiye de bir yerden mülteci terörü haberleri geliyor ucu bir gün size yada yakınlarınıza dokununca ne yapacaksınız bizdeki eşkıyalar yetmiyor bir de mülteci eşkıyaları sardiniz başımıza

73
3
yanıtYanıtla
Emre Şencan:

Ülkenin namusu sınırlarıdır bu nedir ne utanc verici hale geldi ülkem be pakistanı hitni afganı ıraklısı suriyelisi amaclarına cok güzel adımlarla ilerliyorlar

49
2
yanıtYanıtla
Izzet Şimşek:

Vel kam tu türkiye ;)

36
4
yanıtYanıtla
Metehan Eryilmaz:

Ülke yol geçen hanına döndü.

yanıt43
yanıt1
MASUMANE3438:

sınır namustu, sayenizde ne sınır kaldi nede namus......

29
2
yanıtYanıtla
Atacan Tuğtekin:

polisimiz dünyanın en merhametli insanlarından gururlandım !! Allah sizi korusun yüceltsin!

24
2
yanıtYanıtla
bekir yapici:

muz cumhuriyetlerinde bile bizdeki gibi uygulama yok bu ne kardesim ipini koparan her renk ve irktan kisi Türkiyeye elini kolunu salliyarak kacak giriyor kacak calisiyor ev kiraliyor adeta dongonun ahiri isyan etmemek elde degil ne sorumlular ne kacak calistiranlar nede ev kiraliyanlar hesap vermiyor ülkemizi bu duruma düsürenler devleti yönettigini zannedenlerdir, buna gereken tepkiyi vermiyen halkimizda gelecek neslinin genlerinin ve milli kültürünün yozlasmasina ilgisiz kalarak seyrediyor

11
2
yanıtYanıtla
Seko:

Rezillik diz boyu...

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title