Haberler

Zorla Fuhuş Yaptırıp Tecavüz Ettiği İddiasıyla Öldürdüğü Adamın Cesedini Yakıp Kemiklerini Kuyuya...

2)cinayet 8 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI KONYA'da ailesi tarafından 2011 yılında kayıp başvurusu yapılan 22 yaşındaki Ferhat Yuşan'ın, birlikte yaşadığı 31 yaşındaki Saniye Akgül tarafından 2006 yılında öldürüldüğü ortaya çıktı.

2)cinayet 8 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI

KONYA'da ailesi tarafından 2011 yılında kayıp başvurusu yapılan 22 yaşındaki Ferhat Yuşan'ın, birlikte yaşadığı 31 yaşındaki Saniye Akgül tarafından 2006 yılında öldürüldüğü ortaya çıktı. Suçunu itiraf eden Akgül, Yuşan'ı, av tüfeğiyle öldürdükten sonra cesedi çuvala koyup bahçede benzin döküp yaktığını, geri kalan parçaları ve kemiklerini de tandır ekmeği kuyusuna atıp toprakla üzerine örttüğünü söylediği öğrenildi. Akgül'ün, Ferhat Yuşan'ı, kendisini para karşılığı zorla erkeklerle ilişkiye zorladığı, uyuşturucu ve alkol kullanmaya alıştırdığı, çıplak halde kemerle dövüp, vücudunda sigara söndürdüğü sürekli işkence yaptığı ve kemiklerinde kırıklar oluştuğu, evi terk etmek istediğinde ise çıplak fotoğraflarıyla şantaj yaptığı iddiasıyla öldürdüğü belirtildi.

Konya'da oturan ve o dönem 22 yaşında olan Ferhat Yuşan'ın ailesi, 2011 yılında Cumhuriyet Başsavcılığı'na oğulları hakkında kayıp başvurusunda bulundu. Bunun üzerine çalışma başlatan Asayiş Şubesi Kayıp Şahıslar, Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, ilk olarak ailesiyle görüştü. Ailesi oğulları Ferhat Yuşan'ın, asker yoklaması kaçağı olduğu ve yurt dışına kaçmış olabileceğini belirtti. Polis, Yuşan'ın, hırsızlık ve uyuşturucu kullanmaktan kaydı olduğunu, hırsızlık suçundan da hakkında yakalama kararı bulunduğunu saptadı. Ancak, Yuşan'ın izine rastlanılmadı. Yuşan'ı, bulmak için araştırmasını sürdüren polis çevresindeki 100 kişiyle görüşme yaptı. Yapılan görüşmelerde Yuşan'ın, Saniye Akgül adında bir kadınla birlikte yaşadığını tespit etti. Polis, 4 ay önce Saniye Akgül'ü takibe aldı. Yapılan araştırmanın ardından Saniye Akgül, geçen Salı günü Beyşehir'de ailesiyle yaşadığı evde şüphe üzerine gözaltına alındı. ZORLA FUHUŞ VE ÇIPLAK İŞKENCE İDDİASI

2011 yılında hakkında kayıp başvurusu yapılan Ferhat Yuşan'ın, 13 Ocak 2006 yılında Saniye Akgül tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Suçunu itiraf eden Saniye Akgül, polise verdiği ilk ifadesinde 2003 yılında ailesi tarafından kendisinden o dönem 28 yaş büyük olan S.H. ile evlendirildiğini eşini ve ailesinin baskısı ve şiddetli davranması sonucu 1 yıl sonra yaşadıkları Beyşehir İlçesi'nden kaçıp Konya'ya geldiği öne sürdüğü öğrenildi. İfadesinde bir dönem sokaklarda kaldığını anlatan Akgül, 2004 yılında arkadaşlarım aracılığıyla Ferhat Yuşan ile tanıştım. Birlikte kalırken, bana zorla tecavüz etti. Beni sürekli dövüyordu. Para karşılığı erkeklerle ilişkiye girmeye zorluyordu. İlişkiye girmediğim zaman yine beni dövüyordu. Zaman zaman kıyafetlerimi soyup çıplak halde kemerle dövüyordu. Vücudumda sigara söndürüyordu. Hatta bir ara kemiklerimde kırıklar oluştu. Sürekli şiddet uyguladığı için Beyşehir'e ailemin yanına kaçmak istedim. Çıplak fotoğraflarımla şantaj yaptı.iddiasında bulundu.

'ÖLDÜRDÜĞÜM İÇİN YILLARDIR RÜYALARIMDA KABUS GÖRÜYORUM

Olay günü de birlikte kaldıkları Meram ilçesi Çaybaşı Mahallesinde bulunan müstakil evde zorla tecavüz ettiğini ve uyuşturucu kullandırdığını iddia eden Akgül,Bende av tüfeğiyle Ferhat'ün üzerine ateş açtım. Göğsünden yaralanıp yere yığıldı. Öldüğünü anlayınca cesedi bir çuvala koyup, bahçeye taşıdım. Sonra akaryakıt istasyonundan benzin getirip, cesedi yaktım. Kalan parçaları ve kemiklerini de tandır kuyusuna atıp üzerine toprak örttüm. Tüfeği de eve bırakıp gittim. Öldürdüğüm için yıllardır rüyalarımda kabus görüyorum.dedi.

KEMİKLERDE, EVDE, TANDIR KUYUSUDA ORTADA YOK Saniye Akgül, dün olayın yaşandığı eve götürülerek Cumhuriyet Savcılığı eşliğinde tatbikat yaptırıldı. Olayın yaşandığı evin kentsel dönüşüm projesi kapmasında yıkıldığı ve tandır kuyusunun da yerle bir olduğunu bir bölümünün moloz yığınlarıyla kaplı, bir bölümün de inşaat çalışmasının başladığını saptadı. Akgül, ise olayın nasıl gerçekleştiğini yeniden anlattı. Bu sırada çevredekiler ise polise, hafriyat çalışması sırasında bir kaç kemiğin bulunduğunu duyduklarını söylediği öğrenildi. Saniye Akgül, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Beyşehir Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title