Haberler

Zorba, 7 Şubat'ta Adanalılar ile Buluşacak

Güncelleme:

MDOB, gösterildiğinden bu yana kapalı gişe oynayan Zorba balesini 7 Şubat'ta bir kez daha sanatseverler ile buluşturacak.

(4.2.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Zorba 7 Şubat'ta

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), gösterildiğinden bu yana kapalı gişe oynayan Zorba balesini 7 Şubat'ta bir kez daha sanatseverler ile buluşturacak. Yunanlı yazar Nikos Kazancakis'in aynı adlı romanından esinlenilerek baleye uyarlanan, müziği Mikis Theodorakis'e ait eser, saat 20.00'de sahlenecek. Vladimir Lungu'nun yönettiği, Polonyalı koreograf Anna Krzyskow'un sahneye koyduğu eserin Libretto ve koreografisi Lorca Massine'ye, dekoru A. Seyhan Atamer, kostümü Aydan Çınar, ışık tasarımı Tarı Denizimzasını taşıyor. Başlıca rolleri; Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Berna Turhan İleri, Ender Üçdemir, Serbülent Biçer, Mahmut Akyol, Iraklı Bakhtadze, Burak Serkan Cebeci dönüşümlü olarak paylaşıyor. Zorba'nın balesinin koro şefi ise Oleg Constatinov.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yaptığı açıklamada "Bu muhteşem dans ve müzik şöleline tüm sanatseverleri çağırıyoruz" dedi.

-KUTU-

Eserin konusu

Küçük bir Yunan kasabasına John adında bir yabancı gelir ve parçası olmak istediği geleneklerin cazibesine kapılarak güzel bir dul olan Marina'ya aşık olur. Köyün yakışıklı delikanlısının aşkını yok sayarak, yabancı birine aşık olan Marina'ya köylüler karşı çıkar. John'un dostu tek bir kişi vardır; kimsesi olmayan ve özgür bir adam olan Zorba. Zorba sayesinde John ile Marina aşklarını yaşama fırsatı bulurlar. Ancak köylüler birlik ve geleneklerini koruma amacındadır.

MERSİN,(DHA)

/////////

Hekimlere şiddet dersi!

ADANA Tabip Odasında düzenlenen WORKSHOP'ta hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ile başa çıkma yöntemleri anlatıldı. Psikiyatri Uzmanı Dr. Sümer Öztanrıöver'in konuşmacı oduğu

toplantıya çok sayıda doktor katıldı.

ŞİDDET KAMU-ÖZEL AYIRMIYOR

Toplantının açılışında konuşan Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten. 2012'nin

hekimlere şiddet anlamında çok kötü geçtiğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Önce Antep'te Dr. Ersin Arslan arkadaşımız öldürüldü. Onunla birlikte şiddet maalesef tırmanışa geçti. Son olarak Dr. Melike Erdem arkadaşımız Alo 184 hattına edilen bir şikayet sonucu çalıştığı hastanenin altıncı katından atlayarak yaşamına son verdi. Ölümle sonuçlanan bu durumlar bizim açımızdan çok üzücü. Şiddet kamu ya da özel hastane fark etmiyor. Biz hekimler hemen her gün sözlü ve fiziki şiddete maruz kalıyoruz ve şiddet sayısı her geçen gün artıyor."

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ZORUNLU HALE GELMİŞTİR

Sağlık çalışanlarına yönelik, ölüme kadan varan şiddet olaylarının giderek çoğaldığına dikkat çeken Psikiyatri Uzmanı Dr. Sümer Öztanrıöver ise adliyelerde alınan güvenlik önlemlerinin benzerinin hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında da alınması gerektiğini söyledi. Öztanrıöver "Bu önlemler sağlık personelinin can güvenliği açısından zorunlu hale gelmiştir. Sağlık çalışanlarının işlerini huzurla yapması için siyasi otoritelere ve ilgili kurumlara büyük görevler düşmektedir" dedi.

Saldırganın mantıklı düşünme, muhakeme yapma ve yargılamadan sorumlu olan beyin korteksinin devre dışı olduğunu vurgulayan Uzman Dr. Sümer Öztanrıöver, şöyle konuştu:

"Böyle biri ikna edilemez ve söz anlamaz durumdadır. Hiddet ile aşırı tepki veren bir bireye yaklaşımda onu ikna etmek, yanlış düşündüğünü veya yanlış anladığını anlatmaya çalışmak imkansızdır. Kişi, en ilkel tepkileri vermektedir. Bu workshopta; şiddete uğrama durumunda sağlık çalışanının, kendi duygularını kontrol ederek saldırganın girdabına kendini kaptırmaması, kısaca sakin kalabilmesi ve durumu kontrol altına alabilmesine yardımcı olmak amaçlanmıştır."

ADANA,(DHA)

//////////

Yorgancılardan tek fiyat

ADANA ESOB'a bağlı Adana Yorgancılar Esnaf Odası Başkanı Yahya Yılmaz, meslektaşlarının talepleri doğrultusunda, tek fiyat tarifesi üzerinden çalışacaklarını duyurdu.

Oda Başkanı Yahya Yılmaz, düzenlediği yemekli istişare toplantısında, mesleki sorunları dinledi.

ASKİ Su Kayıp Kontrol Şube Müdürü Nusrettin İlhan, Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Bünyamin Yüce, Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Hacı Emin Ünal, Saatçi Matbaacı, Tabelacı ve Camcılar Esnaf Odası Başkanı Celal Konuş ve Keresteciler Esnaf Odası Başkanı Halil Karakuş'un da katıldığı toplantıda konuşan Yılmaz, yorgancı esnafının emeğinin karşılığını alması gerektiğini vurguladı. Yılmaz, kaybolmaya yüz tutan meslekler arasında bulunan yorgancılığa devlet teşviki istediklerini söyledi.

Tüm esnafın tek fiyat tarifesi üzerinden çalışma talebini yerinde gördüğünüi ifade eden Yılmaz, bunun için bir komisyon oluşturarak, fiyat tarifesi belirleyeceklerini kaydetti.

ADANA,(DHA)

/////////

Suriyeliler için protez atölyesi

SURİYE'de yaşanan olaylarda, kol ve bacaklarını kaybeden sığınmacıların hayatını kolaylaştırmak için, aralarında Suriye, Fransa, İngiltere ve Pakistanlı ortopedi uzmanlarının da bulunduğu gönüllü 13 doktor protez imalatı yapıyor.

Ülkelerindeki çatışmalarda yaralanarak Türkiye'ye getirilen ve Reyhanlı'da tedavileri yapılan sığınmacıların, hayatını kolaylaştırmak için çeşitli ülkelerden 13 ortopedi uzmanı biraraya geldi. Kol ve bacaklarını kaybeden hastalara psikolojik destek verdiklerini belirten Suriyeli Dr. Enes Insari, "Ben aslında göz doktoruyum. Ülkemizde devam eden iç çatışmalar sırasında, birçok insanımız ölürken, birçoğu da kol ya da bacaklarını kaybediyor. Bu insanların hayatını kolaylaştırmak için el birliği ile çalışarak, onlara ihtiyaçları olan protezleri takıyoruz. Bunun karşılığında, ücret talep etmiyoruz. Hepimiz gönüllü doktorlarız" dedi.

4 aydır çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Dr. Insari, yaptıkları kol ve bacak protezlerini hastalara takmaya başladıklarını söyledi. Her gün 3 doktorun ggörev yaptığını vurgulayan Insari, "İmalata başladığımız bir haftada, 7 hastamızın hayatını kolaylaştırdık. Onları memnun ettik. Sadece hastalar değil, aileleri de mutlu oldu. Ayrıca burada, üretimde çalışanlar da gönüllü olarak görev aldılar" diye konuştu. Insari, Suriyelilere karşı sıcak yaklaşımı, hayırseverliği ve protez yapımında kullanılan malzemelerin ücretsiz verilmesi nedeniyle Türk halkına, devletine ve Kızılay yetkililerine teşekkür ettiğini bildirdi.

Protez yapılan atölyede çalışan Suriyeli Eye Atraş, Suriye'den geldiğini ve Reyhanlı'da açılan imalathanede gönüllü çalıştığını söyledi. Atraş, "Ailemle Reyhanlı'da oturuyorum. Burada protez atölyesi olduğunu duydum. İnsanlık adına, karşılık beklemeden buraya gelerek çalışmaya başladım. Boş zamanımı, tüm insanlara yararlı olmak için harcıyorum" şeklinde konuştu.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), (DHA)

(4.2.2013-FOTOĞRAF)

//////////////////

Akyem'e ihracat ödülü

EKONOMİ Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından düzenlenen 'Adana İhracatının Yıldızları Ödül Töreni'ne katıldı. Programda, ihracatta ikincilik ödülünü Akyem Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çalışkan aldı.

Bakan Ömer Çelik, Adana'nın Türkiye'nin her yerine ürün ilettiğini vurgulayarak, "Çukurova, Türkiye'nin ticaret başkenti olarak yeniden dirilmeye başlamıştır. Devletin öncülüğünde gelişmek, ilerlemek için sivil toplum örgütleri bu işlere öncülük ediyor. Türkiye demokrasi standartlarında, Avrupa Birliği standartları ile yarışan bir ülkedir. Kendi Güney'indeki 'Arap Baharı' ile ortaya çıkmış demokrasi krizi için eşsiz bir modeldir. Güçlü bir ekonomi ve istikrar abidesi olarak model olmuştur. Türkiye'nin yakaladığı bu rakamları, kültürel değerlerimizle yoğurarak daha ileriye taşıyacağız. Bu unsurların hepsi birbirini besleyen gerekçelerdir" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Çağlayan ise ihracat yapan yatırımcıları kutlayarak, "Türkiye ihracatına Adana'dan geçen yıl 2 milyar dolar destek veren ihracatçılarımızı ödüllendireceğiz. Geçen yıl Türkiye, 55 ihracatçısıyla tarihinde rekor yazdı. Geçen yıl 150 milyar 600 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Huzurlarınızda ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

//////////

Vali Lekesiz: Hatay'ı dünya tanıyor

HATAY Valisi Celalettin Lekesiz, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen İspanya Fitur Uluslararası Turizm Fuarı'na katılan Hatay'ın dünya ülkeleri tarafından tanındığını söyledi.

Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen ve 5 gün süren fuarda stand kuran Hatay Valiliği, kentin tarihi ve turistik yerlerini tanıtan broşürler, gezi rehberleri, CD'ler, çanta, kupa, kolye ve kitapçıklar dağıtılarak tanıtım yaptı. Yöresel kıyafetler ve yöresel müzikler eşliğinde çeşitli aktiviteler gerçekleştirilen fuara, 40'ın üzerinde ülke katılım gösterdi. Vali Lekesiz, binlerce yıllık medeniyet birikimine sahip Hatay'ın, bu tür uluslararası fuarlar aracılığı ile dünyanın birçok ülkesinde tanıtımının yapıldığını söyledi. Lekesiz, Hatay'ın sahip olduğu sevgi, barış ve kardeşlik iklimi yanında tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerini, daha çok insanla buluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Hatay'ın ve Türkiye'nin kalkınması için bu tür organizasyonlara katılmaya çaba gösterdiklerini belirten Lekesiz, daha müreffeh bir gelecek kurmak için aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Mehmet EZER/HATAY, (DHA)

(4.2.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Bakan Ergin'den işadamlarına plaket

ANTAKYA Ticaret ve Sanayi Odası'nca (ATSO) üyelikte 40 ve 50'nci yılını dolduran işadamlarına plaket töreni düzenlendi. Törene katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergün de, işadamlarına plaketini verdi.

Ottoman Otel'de gerçekleşen törene Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Şefik Çirkin, Hasan Akgöl, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. H. Salih Güder, TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Antakya Ticaret Borsası Başkanı M. Ali Kuseyri ve işadamları katıldı.

İşadamlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, "Meslekte 40 ve 50 yılını tamamlayan sizlerin, ticari anlamdaki tecrübelerinden her zaman faydalanılması gerektiğini düşünüyorum. Şüphesiz ki, akıl tecrübeyle güçlenir ve beslenir. Tecrübe, insanın en büyük yardımcısıdır. Böyle tecrübelerden uzak kalmak büyük kayıptır. Tecrübelerden yararlanmasını bilenler, geleceğe güvenle bakabilirler. İşte bu nedenle de; hem mesleklerinde duayen olmuş siz değerli üstadlarımızla, hem de kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve yeni girişimcilerimizle işbirliği içerisinde, hatayımızı daha iyi, daha güçlü konuma getireceğimiz inancındayım" dedi.

LEKESİZ: TÜRKİYE GÜÇLENDİ

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ise konuşmasında, onlarca yıl ilin istihdamından ticaretine kadar, hayatın her alanına katkı sağlayan işadamlarına bugün bir vefa örneği gösterildiğini söyledi.

Üretmenin önemine işaret eden Vali Lekesiz, ülkelerin gücünün üretimle doğru orantılı olduğunu, bu yüzden üretim yapan herkesin Türkiye'yi güçlendirdiğini vurguladı.

ERGİN: KENDİMİ ŞANSLI HİSSEDİYORUM

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, "Türkiye'nin nadide kentlerinden biri" diye nitelendirdiği Hatay'da doğup büyüdüğü için kendisini şanslı hissettiğini söyledi. Sahip olduğu değerler nedeniyle, herkesin Hatay'ı gıptayla takip ettiğini belirten Ergin, "Coğrafyamızın sahip olduğu değerler, insanımızın sahip olduğu duyguların birleşmesiyle, Hatay'ın güzelliği ve hoşgörüsü ortaya çıkıyor. Biz, birlikte Türkiye'yiz. Bizim sloganımız bu. Biz buradaki arkadaşlarımızla bu ülkeyi, milleti oluşturuyoruz" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından mesleklerinde 40 ve 50 yılını dolduran işadamlarına plaketleri verildi.

Mehmet EZER/HATAY, (DHA)

(4.2.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////////////

Çevrecilerden sulak alan tepkisi

İSKENDERUN Çevre Koruma Dernek Başkanı Doç.Dr. Berkant Ödemiş, Dünya Sulak Alanlar Gününde, su kaynakları yönetimindeki yanlışlıklardan dolayı, son 50 yılda, Marmara Denizi büyüklüğünde sulak alanın kurak alanlar haline dönüştürülmesini kınadıklarını açıkladı.

İskenderun Çevre Koruma Derneği binasında düzenlediği toplantıda konuşan Ödemiş, sulak alanların sadece bulunduğu ülkenin değil, dünyanın doğal zenginlik müzeleri olduğuna dikkat çekti. Ödemiş, sulak alanlar, tropik ormanlardan sonra, birim alandaki organik madde üretimi ve canlı sisteme verdiği destek açısından, biyolojik çeşitliliğin en yüksek olduğu ekosistemlerdir. Pek çok tür ve çeşitteki canlılar için uygun beslenme, üreme ve barınma ortamı olduğuna da işaret ederek şunları söyledi:

"Yakın çevresinde yaşayan halkın yaşamında önemli yer tutan, bölge ve ülke ekonomisine katkılar sağlayan sulak alanlar, doğal dengenin ve biyolojik çeşitliliğin korunması yönünden de diğer ekosistemler içinde önemli yere sahiptirler. Kuşların göç yolları üzerindeki sulak alanlar, her yıl milyonlarca su kuşuna ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye'de rastlanan 400 kuş türünün 110'unu su kuşları oluşturmakta ve bunların yaklaşık üçte biri sulak alanlarda kuluçkaya yatmakta yatmaktadır."

2 milyon 500 bin hektar sulak alana sahip olan Türkiye'nin, son 50 yılda bir milyon 300 bin hektarlık sulak alanını kaybettiğini, sulak alanların mutlak surette gelecek için korunması gerekli alanlar olduğunu açıklayan Ödemiş şöyle devam etti:

"Sulak alanların kurutulması bir devlet politikası olarak yürütülmekle birlikte, devletin görmezden geldiği birçok uygulama, sulak alanların yok olmasına neden olmaktadır. Tür kaybına ve habitat tahribatına yol açmaktadır. Tahribatın nedenlerini şöyle sıralabiyiriz: Sulak alanları besleyen kaynaklar üzerine baraj inşa edilmesi, yönlerinin değiştirilmesi ve sistemden aşırı miktarda su alınması. Tarımsal, evsel ve endüstriyel atıklardan kaynaklanan kirlenme sonucu su kalitesinin bozulması. Tarımsal alanlar ve yerleşim bölgeleri açmak amacıyla sulak alanların kurutulması ve doldurulması. Yasadışı ve aşırı balık avlanması. Kuşların, sürüngenlerin ve bunların yavrularının yasadışı olarak avlanması veya yumurtalarının toplanması. Aşırı otlatma, su bitkilerinin sökülmesi, sazların yakılması ve kontrolsüz saz kesimi, lagünlerin yavru balık yetiştirme alanları olarak kullanılması, yabancı türlerin ortama katılması, ikincil konut ve turizm, sedimantasyon."

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay), (DHA)

(4.2.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////////////

'Fırat'ın incisi Rumkale'

GAZİANTEP turizminde önemli bir yeri olan tarihi Rumkale, belgesele konu oldu.

Dişhekimi ve Fotoğraf Sanatçısı Hasan Yelken'in yönetmenliğini yaptığı, 'Fırat'ın incisi Rumkale' belgesel filminin gösterimi Gaziantep Amatör Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) salonunda yapıldı. Sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılanan belgeselin gösterimine, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat da katıldı. 32 dakika süren film gösterisi, izleyiciler tarafından beğenildi. Gösterim sonunda soruları yanıtlayan Hasan Yelken, filmin yapımının 4 yıl sürdüğünü, yıllardır bu bölgeleri gezdiğini, güzellikleri başkalarının da görmesi için film çektiğini söyledi. Rumkale çekimlerinin, her mevsim tekrarlanarak arşiv haline getirildiğini belirten Yelken, "Ulaşımı zor olan bölgelere çıkılarak, farklı bakış açıları ile çekim yapıldı. Bölge insanı çekimlere yardımcı oldu. Aynı zamanda, Rumkale'nin yakınında bulunan, Rumkale kralının kızı mağarasına çıkılarak çekimler yapıldı. Yer altı şehri olarak yapılan mağara, sığınma amacı ile kullanıldığından çıkılması zor bir yerleşim alanıdır. Rumkale'de bilinmeyen yazıtlar da çekilerek, filme konuldu. Rumkale'nin barajdan önceki görüntüleri fotoğraf olarak kullanıldı" diye konuştu.

İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Aykanat ise belgeselin, bölgenin tanıtımında önemli bir kaynak olacağını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Belgeselin montajı Emin Yardım, seslendirmesi Kemal Polat, müzikleri Halil Üzümcü, kamera ve metinler ise Hasan Yelken'a ait.

GAZİANTEP, (DHA)

(4.2.2013, FOTOĞRAF)

/////////////////

Bisikletçiler festival yapacak

MERSİN Bisiklet Derneği (MERBİSDER), önümüzdeki aylarda bir festival düzenlemek için destek istedi.

MERBİSDER Başkanı Zerrin Arslantaş ve dernek üyeleri Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'ı makamında ziyaret etti. Arslantaş, Mersin'de her geçen gün bisiklet kullanıcılarının çoğaldığına dikkat çekerek, "Mersin'in bisiklet rotalarının tanıtılması adına, elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Mersin'de bisikletli yaşam kültürünün yaygınlaştırılması, kimi noksanlarımızın tamamlanması, Mersin'imizi tanıtmak için bir bisiklet festivali düzenlemek istiyoruz. Çalışmalarımızı tamamladık ve sizlerden destek bekliyoruz" dedi.

Çevreci grupların sayılarının artmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Başkan Yıldırım, "Bisiklet sporu, çevreyle dost, aile ve ülke ekonomisine sağladığı katkı ile küçümsenemeyecek öneme sahip olduğu gibi vücudumuzun her bölümünü çalıştırmasıyla, sağlıklı yaşama önemli bir katkı sağlıyor. Her yaştan insanın rahatlıkla yapabileceği bir etkinlik. Sizler, trafikteki kirliliğin azalmasında önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Egsoz, gürültü ve buna benzeyen çevre kirliliklerinin de ortadan kaldırılmasında etkin bir rol üstleniyorsunuz. Sizi kutluyorum. Biz de belediye olarak imkanlarımız doğrultusunda sizleri destekliyoruz" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(4.2.2013, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title