Haberler

Zonguldak'taki Yerel Seçim Sonuçlarına İtiraz

Ereğli ilçesinde CHP'nin seçim sonuçlarına yaptığı itiraz başvurusu reddedildi.

Ereğli ilçesinde CHP'nin seçim sonuçlarına yaptığı itiraz başvurusu reddedildi.

CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Halil Furat, İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve CHP'nin adayı Halil Posbıyık'ın 277 sandıktaki oyların yeniden sayılması için verdiği itiraz dilekçesini karara bağlayan İlçe Seçim Kurulu, başvuruyu reddetti.

Kartal, gazetecilere yaptığı açıklamada, itirazlarının reddedildiğini belirterek, sürecin devam ettiğini ve İl Seçim Kuruluna itirazda bulunacaklarını söyledi.

Seçimlerdeki dedikodular nedeniyle itirazda bulunduklarını ifade eden Kartal, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir seçimde olmadığı kadar bu seçimde ülkemizin her yerinde ciddi itirazlar var. Bu ciddi itirazlar sonucunda bir sürü yerde adaylar değişti. Biz de şaibelerin ortadan kalkması için itirazımızı yaptık. Ereğli eğer bu şekille giderse gelecek 5 yılı kaldıramaz. Bu şaibenin ortadan kaldırılması gerekir. Süreç devam ediyor. İtirazımızı İl Seçim Kuruluna götürmeyi düşünüyoruz."

Resmi olmayan sonuçlara göre, Ereğli ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti'nin adayı Hüseyin Uysal'ın kazandığı açıklanmıştı. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Hayrettin Kartal Halil Furat Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title