Haberler

Yokluk İçindeki Ailenin Dramına Duyarsız Kalmadılar

Güncelleme:

Zonguldak'da Ereğli'ye bağlı Sofular Köyü'nde, 2 odalı evde birisi engelli, 6 çocuğuyla yokluk içinde yaşayan Çetinkaya çifti için hayırseverler yardıma koştu.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Sofular Köyü'nde, 2 odalı evde 6 çocuğuyla yokluk içinde yaşamı kamuoyuna yansıyan Çetinkaya çiftine Türkiye'nin birçok yerinden hayırseverler el uzattı.

10 YIL ÖNCE İNŞAATTAN DÜŞTÜ

45 yaşındaki Şerife ve 50 yaşındaki İsmet Çetinkaya çiftinin tek katlı 2 odalı evleri, 6 yıl önce çıkan yangında hasar gördü. Ev, hayırseverlerin desteği ile onarıldı. İsmet Çetinkaya, 10 yıl önce çalıştığı inşaattan düşmesi sonucu beli hasar gördü.

TEK GELİR KAYNAĞI ÇOCUKLARININ ENGELLİ MAAŞI

Ağır işlerde çalışamayan İsmet Çetinkaya, eşi ve 6 çocuğu ile derme çatma tamir edilen evde yokluk içinde yaşıyor. Çiftin tek gelir kaynağı 8 yaşındaki engelli çocukları için verilen engelli maaşı.

BEBEKLERİNE SÜT VEREMEYEN ÇİFT ÇAY İÇİRİYOR

Parasızlık nedeniyle 9 aylık bebeği ile yaşları küçük olan diğer 3 çocuğunun altını naylon poşet içine koydukları eski kıyafetlerle bezleyen ve yine çocuklarına süt yerine çay içiren çiftin mücadelesi basına yansıyınca, hayırseverler yardıma koştu.

ÇOCUK BEZİ GÖNDERDİLER

Türkiye'nin birçok yerinden hayırseverler İsmet Çetinkaya'yı arayarak ihtiyaçları hakkında bilgi verdi. Bazı kişiler aileye çocuk bezi gönderdi.

"KÖMÜRE VE ODUNA İHTİYACIMIZ VAR"

Gelen bezleri bitecek korkusuyla henüz kullanmayan ve eski usulle çocuklarını bezlemeye devam eden Şerife Çetinkaya, "Birçok kişi yardım için telefon etti. Daha çok çocuk bezi geldi. Ama biter korkusuyla henüz açmadım bezleri. Beze çok ihtiyacım var. Kömüre, oduna ihtiyacımız var. Eşim çalışamıyor. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

"EN BÜYÜK İSTEĞİM ÇOCUĞUMUN TEDAVİ EDİLMESİ"

İsmet Çetinkaya ise 8 yaşındaki oğlunun rahatsızlığı nedeniyle yürüme güçlüğü çektiğini, konuşamadığını söyledi. Parasızlık nedeniyle oğlunu tedavi ettiremediğini anlatan Çetinkaya, "Birçok yerden yardım telefonu geldi. Herkese teşekkür ediyorum. Ama benim en büyük isteğim oğlumun tedavisinin yapılması" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmet Çetinkaya Zonguldak Türkiye Sofular Yerel Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title