Haberler

Zirvedekilerin Konuğu Metin Doğukan Oldu

Güncelleme:

Yetiştirme yurtlarından zirveye çıkanların hikayelerinin anlatıldığı Şükriye Tutkun'un hazırlayıp sunduğu 'Hayata Tutunanlar'ın bu haftaki konuğu Metin Doğukan oldu.

Onlar yetiştirme yurtlarından zirveye çıktılar. Pes etmek nedir bilmediler. TRT'de yetiştirme yurtlarından zirveye çıkanların hikayelerinin anlatıldığı Şükriye Tutkun'un hazırlayıp sunduğu Hayata Tutunanlar'ın bu haftaki konuğu 7 Haziran seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hatay Milletvekili Aday adayı da olan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Denetmeni Metin Doğukan oldu.

Yetiştirme yurdundan zirveye çıkışının hikayesini anlatan Doğukan, Diyarbakır'da 1983 yılında dünyaya gözlerini açtı. Metin Doğukan, küçük yaşlarda ailesini kaybedince Hatay'da yetiştirme yurduna verildiğini gözleri dolarak anlattı. Çok küçük yaşlarda kardeşleriyle ayrı yurtlara verildiklerini anlatan Metin Doğukan, ilk gününü anlatırken hayli duygulandığı gözlendi.

Ortaokul, liseyi Hatay'da okuyan Doğukan, Ankara'ya yerleşti ve siyaset ile başladığını anlattı. 12 yıldan bu yana aktif olarak siyaset yaptığını dile getirdi. Hayatta pes etmenin ne demek olduğunu bilmediğini kaydeden Doğukan, hep çok çalıştığını ve çalışmaya devam ettiğini söylüyor.

Yaklaşık 10 yıllık devlet memurluğunun bulunduğunu dile getiren Doğukan, hedeflerinde siyasetçi olarak halka en iyi hizmeti sunmak olduğunu belirterek, kendisi gibi yetiştirme yurtlarından gelerek büyük başarılar kazananların çok büyük bir iş başardığını dile getirdi. Doğukan, yurtlarda kalan tüm çocuk ve gençlerin de asla pes etmemesi gerektiğini de aktardı.


Doğukan, hayvan hakları ve sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarıyla tanınıyor. Doğukan, kabahat kanununda bulunan hayvan haklarını ceza kanununa konulması için çalışma yapmak istediğini sık belirtmişti. Doğukan, aynı zamanda çocuk ve kadın haklarıyla ilgili da çalışmalarıyla da oldukça dikkat çekiyor.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title