Haberler

Ziraat Odası Başkanı, Ulupınar'dan Mazota Destek İstedi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, vatandaşların sorunlarını dinledi 1 Kasım seçimleri için destek istedi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, vatandaşların sorunlarını dinledi 1 Kasım seçimleri için destek istedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar 1 Kasım öncesi seçim çalışmaları için Kdz. Ereğli ilçesine geldi. Partisinin Ereğli ilçe başkanı Fatih Çakır ve partililerle birlikte Ereğli Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden Ulupınar, hasta ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu. Hastane Başhekimi Opr. Dr. Muharrem Erdem ile bir süre sohbet eden Ulupınar daha sonra hastane çalışanlarını ziyaret edip destek istedi.

ULUPINAR, ÇİFTÇİLERE VERİLECEK DESTEKLERİ ANLATTI

Kdz. Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret eden Ulupınar, çiftçilerin sorunlarını dinledi. Ulupınar'ın seçim beyannamesinde çiftçilere yönelik desteklerle ilgili nasıl bir tepki oluştuğunu sorduğu Ziraat Odası Başkanı Pulat "Şimdi şöyle. Bizim açımızdan sakin bir ortam var. Fındık mahsulleri yeni toplandı ya. Ondan dolayı vatandaşlar köyden pek inmedi. Pek kımıldama yok" diye yanıt verdi. Ulupınar'ın "Gübre ve yemde çiftçiden KDV alınmayacak, bir indirim olacak ya. Çiftçiden size gelen nasıl bir algı var? Memnundur bundan" şeklinde ki açıklamasına Pulat "Şu anda açık ortada bir şey yok. Bundan kimsenin haberi de yok. Ancak yeni bir genelgeyle biz bunu çiftçilere duyururuz. Biz bununla fazla ilgilenemedik. Öyle bir şey yasa çıktı mı? Benim haberim yok şahsen" diyerek tepki verdi. Başbakan'ın çiftçiye yönelik önemli müjdeler verdiğini, yapılacakların seçim beyannamesine konulduğunu belirten Ulupınar, bunları anlatacaklarını ifade etti. Zonguldak'ta tarım ve hayvancılığın yeniden ayağa kalkması için farklı çalışmalar yapılması gerektiğini dile getiren Pulat, bölgede üretim yapacak çiftçi kalmadığını söyledi.

"ÇİFTÇİ VERGİ ALTINDA EZİLİYOR"

Türkiye'de armatörlerin ve balıkçı teknelerine verilen mazottan KDV alınmazken, çiftçilerin alınan vergilerin altında ezildiğini belirten Pulat, mazot desteği istedi. Pulat konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Çiftçiye verilecek yem ve gübre de ki indirimler önemi bir mesele. Bir de şunu talep ediyoruz. Çiftçiye mazot desteği. ya da bu mazot desteğinin arttırılması ve ya doğrudan mazota destek verilmesi. Yani yanlış anlaşılmasın denizde ki balıkçıya, armatörlere mazot sıfırlama veriliyor biliyorsunuz. Vergisiz, KDV' siz. Ama çiftçi bu verginin altında eziliyor. Türkiye' de tarım neredeyse, yanlış anlaşılmasın Konya' da, İzmir' de burada da aynı. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin çiftçinin sıkıntısı var. Et 40 lira. Bu neden böyle oluyor. Bunları dizginlememiz lazım."

"ORGANİK FINDIKÇI ALDATILIYOR"

Organik fındık üreten çiftçilerin aldatıldığını belirten Pulat, belgelerin ihraç sırasında başkaları tarafında kullanıldığını söyledi. Milletvekili Adayı Ulupınar'dan çözüm isteyen Pulat "Bu organik fındığı işleyen firmalar, kesinlikle fındığı organik olarak almıyor. Belgelerini kullanıyorlar. Yani burada o kadar aldatıcı bir olay var ki, benim üreticimin belgesini alıyor, ihraç ediyor. Ali Gören isimli bir arkadaşımız İstanbul İhracatçılar Birliği Başkanı. Ben kendisine dedim ki ; 'Benim 250 tane organikçi üreticim var. İşte şu kadar fındık üretiyor. Mevcut fındıkla ne kadar farkla alıyorsunuz?' diye sordum. Bana ' Abi biz bunun belgesini alıyoruz. Belgesini kullanıyoruz' dedi. Şimdi bunu, devlet, tarım bakanlığı organikçilere dönüm başına 70 lira para veriyor. Bu sistem böyle çalışıyor. Benim çiftçim 70 lira parayı alıyor, organik yapıyor. Ama ürünü organik olarak satamıyor. Böyle bir sıkıntı var. Kesinlikle buna bir el atılması lazım. Vatandaş aldatılıyor" dedi. Ulupınar ise 1 Kasım sonrası bu konu üzerinde çalışma yapma sözü verdi.

Kdz. Ereğli Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Yalman ise görev yaptığı dönemde fındık üreticilerinin sorunlarının çözümü için gittikleri Özcan Ulupınar'ın kendileri ile yakında ilgilenip sorunu çözdüğünü belirterek, çiftçiye destek olana her zaman destek vereceklerini söyledi. Ulupınar Ziraat Odası'nın ardından Emekliler Derneğini ziyaret etti. Ulupınar'a ziyaretler sırasında Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye ve il genel meclis üyeleri ile kadın ve gençlik kolları üyeleri de eşlik etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Özcan Zonguldak Ulupınar Ereğli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title