Haberler

Ziraat Mühendisleri Ortaokulu Halk Hikayelerini Avrupa'ya Taşıdı

Ziraat Mühendisleri Ortaokulu, halk hikayelerini Avrupa’ya taşıdı.

Ziraat Mühendisleri Ortaokulu, halk hikayelerini Avrupa'ya taşıdı.

Ziraat Mühendisleri Ortaokulu, 2012- 2014 yılları arasında Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından finanse edilen, 'Avrupa'da Hikayeler' konulu bir çalışmayı tamamladı. Ortaokul öğrencilerin katıldığı projeden anlatan Okul müdürü Üner Koca, "Ortak ülkelerimiz İspanya ve Polonya idi. Onlarla internet üzerinden ve yüz yüze görüşmelerle karşılıklı gezilerle birbirimizi tanıma, anlama ve kültürlerimizi kaynaştırma fırsatı bulduk. Bu proje okuluma bir canlılık getirdi, öğretmen arkadaşlarımız projenin gerçekleşmesi için büyük bir özveri ile çalıştılar. Bütün öğretmen arkadaşlarımın katkısı oldu. Velilerimiz de çok büyük destek sağladılar. Öğrencilerimizde yapmış oldukları çalışmaların sonucunda onları performanslarını sürekli diri tutma adına tüm bu çalışmaları bizimle birlikte götüreceklerse onları Avrupa'ya her gruptan öğrenci götürdük. Böylece Avrupa'yı görmüş oldular. 24 öğrenci götürdük, Avrupa'daki okullarda öğrenci arkadaşlarımızla okulumuzun kaynaşmasını sağladık. Okulumuza kanat takıp uçuracağız, başarıya götüreceğiz derken böyle bir proje sayesinde gerçekten okula bir kanat takmış olduk. Okulumuz hem Ankara'ya hem Türkiye'ye hem de Avrupa'ya tanıtılan bilinen bir okul haline geldi. Okul müdürü olarak bunlardan dolayı çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Projenin amacını anlatan Koca, "Proje halk hikayelerinin tanıtımı vardı. Nasrettin Hocamızın ince zekasını, esprilerini Avrupalılara anlatmaya çalıştık. Biz Keloğlanımızı, Hacivat ve Karagöz'ü Avrupa'ya anlatmaya çalıştık. Onlarda kendi eserlerini anlatmaya çalıştılar. Güzel çalışmalar oldu, çalışmaların teknik bölümleri bizi başka araştırmalar yapmaya sevk etti. Ulusal bayramlarımızı, dini bayramlarımızı onların Türkiye'de kutlanış biçimlerini onlara yansıtmaya çalıştık. Proje Haziran ayında bitmiş oldu, şuanda sonuç raporu hazırlanıyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Polonya İspanya Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title