Haberler

Ziraat Fakültesi Öğrencilerinden Teknik Gezi

Güncelleme:

Doç. Dr. Hakan Yıldırım'ın refakatinde Dicle öğrencileri, Şanlıurfa-Gaziantep-Adana-Mersin illerine kapsayan 5 günlük bir teknik gezi gerçekleştirdi.

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 4. sınıf öğrencileri, danışmanları Doç. Dr. Hakan Yıldırım'ın refakatinde Şanlıurfa-Gaziantep-Adana- Mersin illerine kapsayan 5 günlük bir teknik gezi gerçekleştirdi.


Gezi kapsamında mesleki konularda faaliyet gösteren resmi ve özel kurum ve kuruluşlarda yerinde inceleme fırsatının bulan öğrenciler, Antepfıstığı Araştırma İstasyonu, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ç.Ü. Biyoteknoloji Merkezi, Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarsus-Erdemli İlçe Tarım Müdürlükleri gibi resmi kurumları yerinde ziyaret etti.


Özel firmalardan Adana'da faaliyet gösteren Sunar grup bünyesinde yer alan NÇS Tarım meyve bahçesi (1.000 da kapama şeftali, nektarin, erik, nar, elma bahçesi) ve yine Adana'da faaliyet gösteren ve Türkiye'nin en büyük çilek fidesi ve meyvesi üreticilerinden Yaltır Tarım (Yalex marka) seraları gezilmiş ve yetkililerden bilgi alan öğrenciler, Mersin'de faaliyet gösteren meyve-sebze paketleme firması (Çekok) ve Gökalp Narenciye firmasına ait muz seralarında teknik incelemeler yaptı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Hakan Yıldırım Mersin Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title