Haberler

Zincirleme Hakaret" ve "Zincirleme İftira" Davası Başladı

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın fotomontaj yapılmış fotoğraflarını kullanarak terör örgütü üyesiymiş gibi gösterdiği için hakkında "Zincirleme hakaret" ve "Zincirleme iftira" suçlarından 11 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Güneş Gazetesi'nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Dolu'nun yargılanmasına başlandı.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın fotomontaj yapılmış fotoğraflarını kullanarak terör örgütü üyesiymiş gibi gösterdiği için hakkında "Zincirleme hakaret" ve "Zincirleme iftira" suçlarından 11 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Güneş Gazetesi'nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Dolu'nun yargılanmasına başlandı.

Mustafa Dolu'nun katılmadığı duruşmada söz alan Aydın Doğan'ın avukatı Şehnaz Yüzer, şüphelinin sorumlu müdürü olduğu gazetenin Aydın Doğan'ın onursal başkanı olduğu gazete, yazar ve muhabirlerini sürekli hedef göstererek kasıtlı ve iftira niteliğinde yayınlar yaptığını belirtti. Avukat Yüzer, bunun belirlenebilmesi için Güneş gazetesinin son 6 aylık yayınlarını mahkemeye sundu.

Bakırköy 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya Aydın Doğan'ın avukatları Şehnaz Yüzer ve Eren Mustafa Şener ile Mustafa Dolu'nun avukatı Begüm Yılmaz katıldı. Avukat Begüm Yılmaz, duruşmaya gelmeyen müvekkili Mustafa Dolu'nun sağlık sorunlarını gösteren mazeret belgesi sundu.

AVUKAT YÜZER "ALGI OPERASYONU  YAPIYORLAR"

Aydın Doğan'ın Avukatı Şehnaz Yüzer, sanığın sorumlu müdürü olarak görev yaptığı Güneş Gazetesi'nin, Aydın Doğan'ın onursal başkanı olduğu gazete ve yazarlarını, muhabirlerini sürekli hedef gösterdiğini, kasıtlı ve iftira niteliğinde yayınlar yaptığını belirtti. Yüzer şöyle devam etti: "Maalesef bu yayınlar sonucunda Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 2015/86033 soruşturma numarasıyla terör örgütünün propagandasını yapmaktan diğer müvekkillerimiz aleyhine soruşturma başlatılmıştır. Şüpheliler bu kurgulama yayınları kasıtlı bir biçimde ve 6 ayı aşkın bir süreden beri devam ettirmektedirler. Hürriyet Gazetesi yayınlarını ve köşe yazılarını çarpıtarak algı operasyonu yaratmakta ve müvekkillerimiz hedef gösterilmektedir. Maalesef bunda da başarılı olmuşlardır. Müvekkilimizin terör örgütü kıyafetli foto montajlı fotoğrafları bu dava açıldıktan sonra dahi 23 Temmuz 2015 tarihli yayınlarında aynı şekilde kullanmışlardır. Bu kapsamda sayın mahkemeye zincirleme suç kapsamında değerlendirilmesi maksadıyla 6 aylık yayınları dosya halinde sunuyorum."

Sanık avukatı Begüm Yılmaz müvekkilinin rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılamadığını söyleyerek müvekkilinin doktor raporunu mahkemeye sundu. Söz alan avukat Şehnaz Yüzer "Biz sanığın samimiyetine inanmıyoruz. Bu nedenle hakkında zorla getirme kararı verilmesini talep ediyoruz" dedi.Mahkeme hakimi, sanığın belgeye dayalı mazeretinin kabulüne karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Güneş Gazetesi, 3 Nisan 2015'te manşetten "Fena Yakalandınız", 6 Nisan 2015 tarihinde "Kaosun efendileri" başlıklarıyla yayınladığı haberler üzerine Aydın Doğan'ın şikayetini değerlendirerek Güneş Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Mustafa Dolu hakkında "Sesli ve görüntülü ileti ile alenen zincirleme hakaret" ve "Basın yoluyla zincirleme iftira" suçlarından 11 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güneş Gazetesi Doğan Holding Aydın Doğan Bakırköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title