Haberler

Zihinsel Engelliler Hünerlerini Sergilediler

Altunhisar Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle ertelediği engeliler haftası etkinliğini gerçekleştirdi.

Altunhisar Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle ertelediği engeliler haftası etkinliğini gerçekleştirdi.

İl Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ın eşi Necmiye Kılıç, Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Erdoğan, İş-Kur Niğde Müdürü Mustafa Toköz, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program öncesi Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ın eşi Necmiye Kılıç ve davetliler, Altunhisar Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan öğrenciler yıl boyunca yaptığı el işi sergisini gezdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Muhammet Ali Garip yaptı.

Engelli İstihdamında, özel öğretimde ve evde bakım ücreti alan sayısında büyük artış olduğunu ifade eden Garip: " engellilerimizin hizmetlere daha rahat ulaşabilmelerini temin maksadıyla bakanlığımızın bünyesinde oluşturulan erişilebilirlik dairesi başkanlığı gibi önemli ve yeni uygulamalar hayata geçirilmiştir. 2015 yılının temmuzuna kadar eksiklerini gidermeyen ve engelli vatandaşlarımıza engel çıkarmaya devam edenlere bu tarihten sonra çok ciddi cezai müeyyideler uygulanacaktır. 2007 yılında başlatılan Evde Bakım Ücretlerinde bugün Türkiye genelinde 450 bin engellimiz faydalanmaktadır. Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak 3 bin ağır ve muhtaç engellimiz için evde bakım ücreti ödemekteyiz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Zihinsel ve bedensel engelli Elmas, Soma'da hayatını kaybeden madenciler için Kur'an-ı Kerim okudu.

Daha sonra Altunhisar Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırladığı gösteriler büyük beğeni topladı. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altunhisar Niğde Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title