Haberler

Zihinsel Engelli Hüseyin'in Okuma Azmi

Elazığ'ın Ağın ilçesinde Açık Öğretim Lisesi'nden bu yıl mezun olan 38 yaşındaki zihinsel engelli Hüseyin Yıldız, eğitimini üniversitede sürdürmek istiyor Yıldız: "Üniversite sınavlarına girip, oyunculuk bölümünü kazanmak ve sonra da oyuncu olmak istiyorum"

EMRAH GÖKMEN - MEHMET AĞIN - Elazığ'ın Ağın ilçesinde, Açık Öğretim Lisesi'nden bu yıl mezun olan 38 yaşındaki zihinsel engelli Hüseyin Yıldız, üniversite sınavını kazanıp eğitimini sürdürmek istiyor.

Yaklaşık 17 yıl önce akrabasıyla balık tutmaya gittiği sırada tekneden düşerek boğulma tehlikesi geçiren ve bu olaydan sonra rahatsızlanan Yıldız, Açık Öğretim Lisesi'ne 4 yıl önce kayıt yaptırdı.

Zihinsel engelinin yaşam standardını yüzde 80 oranında etkilediği yönünde raporu bulunan ve ortaokuldan sonra 14 sene okula gitmeyen Yıldız, azimle çalışarak, Açık Öğretim Lisesi'nden bu yıl ocak ayında mezun oldu.

Eğitimini üniversitede sürdürmek isteyen Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokulu tamamladıktan sonra ortaokula başladığını, devamsızlık sorunu yüzünden bu eğitimini Açık Öğretim'den bitirdiğini söyledi.

Liseye gideceği dönem rahatsızlığının başladığını ve 14 yıl hiç eğitim görmediğini belirten Yıldız, televizyon sayesinde duyduğu Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt yaptırdığını ve eğitimine kaldığı yerden devam ettiğini dile getirdi.

Açık liseyi 8 dönemde bitirdiğini kaydeden Yıldız, şunları söyledi:

"KPSS'ye hazırlanıyordum ama planımda bir değişiklik oldu, şimdi üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Bundan yaklaşık 1 yıl önce İstanbul'a gitmiştim, orada bir film çekimi gördüm. Oyuncuları, kameraları gördüm, ondan sonra fikrimi değiştirdim. Oyunculuk bölümünde okumaya karar verdim. Üniversite sınavlarına girip, oyunculuk bölümünü kazanmak ve sonra da oyuncu olmak istiyorum."

Hüseyin Yıldız, Açık Öğretim Lisesi'nden ocak ayının sonunda mezun olduğu için bu yıl üniversite sınavlarına başvuramadığını ancak gelecek sene yapılacak sınavlara şimdiden hazırlandığını sözlerine ekledi.

Anne Yıldız: "Kitap okumayı çok seviyor"

Yıldız'ın annesi Remziye Yıldız ise oğlunun ilkokulda çok zeki olduğunu, giyimine kuşamına her zaman çok dikkat ettiğini belirtti.

Oğlunun akli dengesini yitirdikten sonra çok hırçın olduğunu, kendi kendine konuştuğunu ancak lise eğitimiyle düzelme gösterdiğini ifade eden Yıldız, "Kitap okumayı çok seviyor. Gece gündüz kendisini kitaba veriyor. Kitaptan başka bir şeye bakmıyor" diye konuştu.

Hüseyin'in işsiz olduğunu belirten Yıldız, oğluna iş bulunması konusunda yetkililerden yardım istedi. - Elazığ

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Yıldız Elazığ Ağın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title