Haberler

Zihindeki Renkler Çiniye Yansıdı

İş-Kur İnegöl Şubesi, Bursa İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (ZİHENDER) ile Yenice Engelsiz Yaşam Merkezi ortaklığında ikincisi düzenlenen "Zihindeki Renklerin Çiniye Yansıması" kursunu tamamlayan öğrencilerin sergisi kapılarını...

İş-Kur İnegöl Şubesi, Bursa İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (ZİHENDER) ile Yenice Engelsiz Yaşam Merkezi ortaklığında ikincisi düzenlenen "Zihindeki Renklerin Çiniye Yansıması" kursunu tamamlayan öğrencilerin sergisi kapılarını açtı.

İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Yusuf Tetik, serginin ikincisini düzenlediklerini belirterek, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. İnegöl İş-Kur Şube Müdürü Mehmet Haliloğlu ise, "İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Yenice'de 15 engellinin katılımıyla çinicilik kursu düzenledi. Bu kursun sergisini açmak için buradayız. İş-Kur, engelli kardeşlerimizin diğer vatandaşlarla eşit imkanlara sahip olmaları için çalışmalar yapıyor. Bu kursun maliyeti 92 bin TL. 15 kişinin eğitimi bu kursta verilmiştir. Bu kursta çinicilik kursunun yanı sıra kurs hocamız da bir annelik, ablalık yapmaktadır. Kendisini tebrik ediyorum" diye konuştu.

"BU ÇOCUKLARI KAZANMAK LAZIM"

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da "Böyle güzel bir günde böyle güzel bir açılışı yapacak olmanın onurunu duyuyorum. Engelliler adına çok önemli düzenlemeler ve çalışmalar yapıldı. Allah devletimize zeval vermesin. Engelliler devletimizin bu imkanlarından faydalanıyor. Bu çocukları kazanmak lazım. Ellerine yüreklerine sağlık. Bunları bir araya getiren, organize eden yetkililerimize teşekkür ediyorum. Bizim de belediye olarak bir parça tuzumuz olduysa ne mutlu bize" şeklinde konuştu.

"11 YIL ÖNCESİNDE ZİHİNSEL ENGELLİ YÖNETİCİLER VARDI"

Milletvekili Hüseyin Şahin'de, "Bundan 11 yıl öncesine gidelim. 8-9 milyon engelli vatandaşımıza hizmet etmeyen, zihinsel engelli yöneticiler vardı. Bir adam çıktı, parti kurdu ve siz onu iktidara getirdiniz. Beyinlerdeki bariyerleri kaldırdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruldu. Bugün 17,5 milyar TL sadece bu Bakanlığın bütçesi var. Toplumumuzun tüm katmanlarına, hasta, engelli, dul, yetime el uzatmak için oluşturuldu. Yöneticilerin zihnindeki engelleri kaldırdığı için Başbakanımıza müteşekkiriz" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenice İnegöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title