Haberler

Zeytin Üreticilerinin Kanun Tasarısı Endişesi

Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın mevcut haliyle yasalaşması durumunda, zeytin varlığının önemli ölçüde tehlikeye gireceğini savundu.

Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın mevcut haliyle yasalaşması durumunda, zeytin varlığının önemli ölçüde tehlikeye gireceğini savundu.

Tarhan, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, 25 dekarın altındaki arazilerin zeytinlik olarak sınıflandırılmamasını beraberinde getirecek yasanın Aydın için zeytinciliğin sonu anlamı taşıyacağını ileri sürdü.

Yasa sonrasında 25 dekarın altındaki zeytinliklerin izne gerek kalmadan kolaylıkla madencilik faaliyeti ve diğer enerji yatırımlarına açılabileceğinin savunulduğu açıklamada "Büyüklüğü 25 dekarın altındaki zeytinlik alanları jeotermal kaynaklı teknolojik sera yatırımları, madencilik faaliyetleri, elektrik üretimine yönelik yatırımlar, petrol ve doğalgaz arama ve işletme faaliyetleri, savunmaya yönelik stratejik ihtiyaçlar, doğal afet sonrası ortaya çıkan geçici yerleşim yeri ihtiyacı, yol altyapı ve üst yapısı faaliyetlerinde bulunacak yatırımlara açık hale getirilmiştir. Böylece bir sektörün yararına olacak gerekçesiyle bir başka sektöre zarar verilmektedir" denildi.

Açıklamada, Türkiye'de 10 milyon vatandaşın geçimini zeytin üretimiyle sağladığını, yasa ile birlikte zeytincilik alanında marka ülke olma hedefinin sekteye uğrayacağı öne sürüldü. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Sultanhisar Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title