Haberler

Zeybekci: '17 Aralık Bir Şerefsizlik Belgesidir'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’de partisinin düzenlediği toplantıda 17 Aralık operasyonunu sert bir dille eleştirerek "17 Aralık darbe girişimidir.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisinin Denizli’de düzenlediği toplantıya katıldı. EGS Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan Haziran Ayı İstişare Toplantısı’na AK Parti Denizli Milletvekilli Nurcan Dalbudak, Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zeybekci, 17 Aralık operasyonu hakkında sert ifadeler kullandı. Operasyonun mevcut hükümeti devirmek için yapılan bir girişim olduğunu kaydeden Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"17 Aralık bir darbe girişimidir. 17 Aralık hükümeti devirme girişimidir. 17 Aralık bir şerefsizlik belgesidir. Bu kadar söylüyorum. Yıllardan beri sen başbakanı dinleyip takip ettin. Cumhurbaşkanını dinleyip takip edeceksin. Bakanlarını, tüm milletvekilleri, iş adamlarını dinleyip takip edeceksin. Madem bir ahlaksızlık var, madem bir suç var, bu kadar zaman niye beklettin? Niye suçüstü yapılmasını sağlamadın? Niye takip ettin? Tek bir amacı var. Kendi menfaati için. Hepsi yalandı dün açıklandı işte. O bir kaset vardı Başbakanımızla oğlunun konuştuğu denilen kaset kelimelerin montajını bırak, kelime içindeki heceleri bile montajlamışlar. TÜBİTAK’ın kararı çıktı. 17 Aralık, hem siyasi hem ekonomik tam anlamıyla planlanmış bir darbe süreciydi.”

"KİMSEYLE HESABIMIZ YOK"

Kimseyle herhangi bir hesapları olmadığını ve yaşananların hesabını demokrasi çerçevesinde soracaklarını kaydeden Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim kimseyle hesabımız yok. Hele benim hiç yok. Bizim hesabımız milletin emeğine el uzatanla. Bu süreçteki kardeşlerimizle sıkıntımız yok. Bu kardeşlerimizle 2023, 2053 ve 2071 Türkiye’sine ilerleyeceğiz. Bu dönemden de ders çıkaracağız. Her birinden ders çıkaracağız. Her kim ki milletin ekmeğine el uzattı karşısında bizi bulacak.’’

"TÜRKİYE’NİN YOLUNU KESMEYE ÇALIŞTILAR"

Bakan Zeybekci, İstanbul’daki eylemlerle ilgili ise "Gezi olaylarını başlatanların tamamının bilindiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Denizli’ye kadar geldiler. Bu kişilerin Türkiye ile hiçbir alakası yok. Biz bu işi sabırla yapacağız ve bu işleri yaptıranların, Türkiye’nin yolunu kesmeye çalışanların kökünü kazıyacağız. Kurguladıkları oyunları, tezgahlarını biliyoruz.”

EMRAH VAROL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nurcan Dalbudak Ak Parti Türkiye Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title