Haberler

Zeugma Mozaik Müzesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın 1. bileşimi Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda yapıldı.

Eylül ayında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında kısa bir sunum yapan Başkan Güzelbey, "Kentimizin adı ile özdeşleşen 6.Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivalini coşku ile kutladık. Her yıl daha geniş bir katılımla gerçekleşen festivalimize bu yıl da yurt dışından ve yurt içinden çok sayıda konuk ülke ve şehir katıldı. Biz festivalleri genellikle Kültür Şenliği biçiminde yapıyoruz. Hiçbir zaman bir panayır havasına dönüştürmüyoruz" dedi.

Güzelbey, Alman Hükümeti tarafından Türkiye-Almanya arasında İş Gücü Anlaşmasının 50.Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen törene onur konuğu olarak katıldıklarını hatırlatarak, "Almanya'da düzenlenen programa uzun yıllar Almanya'da çalışmış daha sonra emekli olarak memleketlerine dönen iki hemşerimizle birlikte katıldık. Büyük bir konukseverlikle bizi karşılayan Alman yetkililer bu hemşerilerimize Alman Hükümeti'nin nişanını verdiler" diye konuştu.

BU YILIN SONUNDA KENTİMİZDE 10 MÜZE OLACAK

Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ Genel Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında imzalanan Toplum Yararına Çalışma Programı, Sırbistan'ın Tutin, Kosova'nın Prizen Kentleri ile imzalanan İyi Niyet Protokolü ve Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa Buluşması programları hakkında da çeşitli bilgiler veren Başkan Güzelbey, "Bu yıl kentimiz ve ülkemiz için en önemli açılışı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptılar. Büyükşehir Belediyemiz tarafından tamamlanarak Kültür Bakanlığı'na devri gerçekleştirilen Zeugma Mozaik Müzesi'nin açılması ile Gaziantep'te turizm potansiyeli artacaktır. Mevcut müzelerle birlikte 2011 yılının sonuna kadar kentimizdeki müze sayısı yenileri ile 10'a ulaşmış olacak" dedi.

2011 yılı Haziran ayının başında temeli atılan 2.Etap Karataş Hafif Raylı Sitem inşaatının büyük bir hızla devam ettiğini belirten Başkan Güzelbey, 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde çalışmasını tamamlamayı hedeflediğimiz projede hızlı bir şekilde ilerliyoruz. 2012 yılının Haziran veya Temmuz ayında 2.Etabı da vatandaşlarımızın hizmetine sokacağız. Bu projelerin yanı sıra kentimizin kültürüne katkılarımız devam ediyor, Dereboyu Sokak'ta sürdürdüğümüz Sokak Sağlıklaştırma Projesini tamamlayarak kentimizin kültür ve turizmine kazandırmış olacağız" diye ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in Başkanlığını yaptığı meclis toplantısında yoklamanın ardından bir önceki dönem tutanağının oylanması ile maddelerin görüşülmesine geçildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in sunumunun ardından Büyükşehir meclisinde 40 madde görüşüldü. Gündeme alınan maddelerle ilgili komisyon raporlarının okunmasının ardından gündemde yer alan 4 maddenin Teklif Karar olarak kabul edilmesine, 7 maddenin Plan ve Bütçe Komisyonuna, 1 maddenin Ulaşım Komisyonuna, 23 maddenin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna sevkine karar verildi. 3 madde için gerekli çalışmaların yapılması için komisyonlara ek süre verilen meclis toplantısında eksikliklerin giderilmesi için 2 maddenin gündemden çekilmesine karar verildi.

Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı 1.Bileşiminde gündeme alınması istenen 3 madde oylanarak 2 maddenin Teklif Karar olarak kabulüne 1 maddenin Bayındırlık ve İmar Komisyonuna sevkine oy birliğine karar verildi.

Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri tarafından gündeme alınan 40 maddenin görüşülmesinin ardından görüşülecek Ekim Ayı 2. Bileşiminin 14.10.2011 Cuma günü saat 14.00'de yapılmasına karar verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram sabahı yanlışlıkla 20 bin TL'sini çöpe attı

Bayram sabahı yanlışlıkla 20 bin TL'sini çöpe attı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title