Haberler

Zararlı Alışkanlıklara Hayır Spora Evet" Futbol Kursu

Mersin’in Bozyazı ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü 'Zararlı Alışkanlıklara Hayır Spora Evet' sloganıyla, çocuklara yönelik düzenlediği futbol kursu sona erdi.

Mersin'in Bozyazı ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü 'Zararlı Alışkanlıklara Hayır Spora Evet' sloganıyla, çocuklara yönelik düzenlediği futbol kursu sona erdi.

Bozyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polis ve Çocuk Bürosu'nun ortaklaşa organize ettikleri 8-12 yaş grubunu kapsayan ve yaklaşık bir ay süren futbol kursuna 34 çocuk katıldı. Gürsel Kavun Stadyumunda verilen kursun sona ermesi dolayısıyla bir halı sahada futbol karşılaşması düzenlendi. Futbol karşılaşmasını Emniyet mensupları ve kursa katılan çocukların velileri heyecan içerisinde izlediler. Karşılaşma sonrası kursa katılan çocuklara, kursa katılımlarından dolayı madalya verildi. Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spora yönlendirmek amacı ile kurs düzenlediklerini ifade eden Toplum Destekli Polis Ahmet Demir, "8-12 yaş arası 34 çocuğumuzun boş zamanlarını geçirebilecekleri sportif faaliyet ve yerlere yönlendirmek, onların bir birey olarak sosyal hayata uyumlarının sağlanması, ailelerine ve topluma faydalı birer fert olarak yetişmeleri, takım ruhunu, düşünce becerisini geliştirmeleri, birlikte aktivite yapabilme alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla Çocuk Bürosu ile işbirliği yaparak bu organizasyonu gerçekleştirdik. Gösterilen ilgiden de gördük ki amacımıza ulaşmışız" dedi.

Demir, Çocuk Bürosu'nda görevli Fatih Farsakoğlu ile gerçekleştirdikleri organizasyona vatandaşların ve esnafın her türlü desteği verdiklerini, çocuklara forma ile futbol topu aldıklarını, katkılarından dolayı vatandaş ve esnafa teşekkür ettiğini söyledi. Bozyazı Toplum Destekli Polis olarak eğitim-öğretim yılı içerisinde Bozyazı Anadolu Lisesi ve Bozyazı Çok Programlı Lise'de zararlı maddelerin kullanılmasının önlenmesi ve zararları ile ilgili Mersin KOM Şubede görevli polislerin öğrencileri bilgilendirdiklerini belirterek, Toplum Destekli polisin görevini de tanımlayan Demir, "Toplumsal değişimi kavrayabilmek, toplumda mevcut olan karmaşık yapıyı ve ilişkileri anlamak, dinamik yapıyı çözümlemek bakımından toplumla ilişkileri geliştirmeye yönelik suçtan koruyucu, suç önleyici ve polis hizmetlerine toplumun taleplerinin yansıtılmasını sağlayıcı iletişim kanalları oluşturulur, Toplum Destekli Polis kapsamında polisin topluma yakınlaşması sağlanır. Polisin sorumluluk alanında bulunan toplumu ve toplumsal grupları tanıması onlarla iletişim kurması gerekir. Güvenliğin, toplumdaki bireylerin de katılımı ile sağlandığı demokratik bir ortam oluşturmak ve bunu geliştirmek Toplum Destekli Polis hizmetlerinin temel hedefleri arasında yer alır" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bozyazı Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title