Haberler

Zafer Haftası Kutlamaları

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında, Afyonkarahisar merkeze bağlı Anıtkaya beldesindeki Anıtkaya Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında, Afyonkarahisar merkeze bağlı Anıtkaya beldesindeki Anıtkaya Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Törene, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Anıtkaya Belediye Başkanı Remzi Akkaya, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Törende, saygı duruşunda bulunulması ve saygı atışının yapılmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Askeri tören kıtası protokol önünde geçiş yaptı.

Üsteğmen İbrahim Çınarer, yaptığı konuşmada, şehitliğin 13. Alay şehitleri adına yapıldığını, alanda 12 subay ve 6 askerin olduğunu söyledi.

Anıtkaya Belde Belediye Başkanı Remzi Akkaya da, "ya istiklal, ya ölüm" parolasıyla hareket eden Türk ordusunun Büyük Taarruz'un başlatmasıyla 28 Ağustos günü beldenin düşman işgalinden kurtulduğunu bildirdi.

İçinde bulundukları tüm olumsuzluklara rağmen bağımsızlık uğruna varını yoğunu, canlarını ortaya koyan, genç yaşta toprağa düşenlere layık evlatlar olmak için var güçleriyle çalışıp, Türkiye'yi bulunduğu yerden daha da yukarılara taşıyacaklarını ifade eden Akkay, "Bu topraklar Türk yurdu, ilelebet böyle kalacaktır. Ülkemiz üzerinde yeni oyunlar planlayanların çabalarını, birlik ve beraberlik içerisinde boşa çıkaracağız" dedi.

Törene katılanlar daha sonra şehitliği gezdi.

Muhabir: Serdar Yılmaz / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Burhanettin Çoban Zafer Haftası Anıtkaya Yerel Haberler

title