Haberler

Yyü'de '15 Temmuz ve Medya' Paneli

Yazar Abdullah Yıldız, özgürlüklerin ve dirilişin bir bedeli olduğunu belirterek, “O bedel 15 Temmuz’da ödendi ve hala ödemeye devam ediyoruz” dedi.

Yazar Abdullah Yıldız, özgürlüklerin ve dirilişin bir bedeli olduğunu belirterek, "O bedel 15 Temmuz'da ödendi ve hala ödemeye devam ediyoruz" dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından düzenlenen "15 Temmuz ve Medya" konulu paneli saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından panele konuşmacı olarak katılan Abdullah Yıldız, 15 Temmuz ve medya konusunu değerlendirdi. Yıldız, "15 Temmuz aslında yabancılaşmanın ve kendi değerlerimize sırt çevirmenin bittiği ve yeniden kendimize dönmeye başladığımız, yeniden bu değerlere yaslanarak ayağa kalkmaya çalıştığımız ve bu amaçla gerçekleştirdiğimiz direnişimizin tarihidir. Özgürlüklerin ve direnişlerin bir bedeli var, o bedel 15 Temmuz'da ödendi. Bitti değil, hala ödemeye devam ediyoruz. Son günlerde meydana gelen hadiseleri de bununla bağlantılı olarak değerlendirirseniz, meseleyi daha köklü değerlendirmiş olursunuz. Bu söylediğim bir hamaset değil. Sloganik bir söylem değil. 15 Temmuz batılılaşmanın, Avrupa karşısındaki kendimize olan güvenimizi kaybedişin bittiği andır. Tabi ki tarihsel süreçleri kesin hatlarla ayırmak doğru değildir. 15 Temmuz belki Türkiye tarihinin değil, Selçukludan Osmanlıya ve bugüne kadar devam eden tarihimizin en önemli kırılma noktalarından biridir" şeklinde konuştu.

YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, akademisyen ve öğrenciler katıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Abdullah Yıldız Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title