Haberler

Yyü, 10 Ülkeden 450 Öğrencinin Kaydını Aldı

Rektör Prof. Dr. Battal: "Bu yıl ön lisans, lisans ve lisans üstü öğrencilerle birlikte yabancı öğrenci sayısında 450'yi geçtik" İngiltere'den gelen Kelly Marie Power: "Van'ın doğası, çevresi, insanıyla dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Özellikle de burada daha önce farklı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), yabancı öğrenciler için başlattığı kayıt şenliği ile 450 öğrenciyi bünyesine kattı.

Önceki yıllarda yabancı öğrenci almaya başlayan ancak istediği rakama ulaşamayan YYÜ, bu yıl yürüttüğü tanıtım çalışmalarıyla 10 ülkeden 450 öğrencinin Van'ı seçmesini sağladı.

Aralarında bölge ülkeleri Suriye, İran, Irak yoğun olmak üzere İngiltere, Güney Kore, Azerbaycan, Türkistan gibi 10 farklı ülkeden ön lisans, lisans ve lisans üstü eğitime başvuran öğrenciler, rektörlüğün başlattığı kayıt şenliğiyle YYÜ öğrencisi oldu.

Bugün kayıt işlemlerinin yürütüldüğü merkezi ve yeni öğrencileri ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Türkiye içerisinden gelen öğrencilerin kayıt döneminin bittiğini, yurt dışından gelen öğrencilerin kayıtlarına ise devam edildiğini söyledi.

Bugün lisansüstü düzeyde kayıtların yapıldığını ve bu yıl 10 farklı ülkeden öğrenci ağırladıklarını anlatan Battal, "Artık hep birlikte görüyoruz ki YYÜ bölgesinde güçlü bir üniversite haline geldi. Lisans üstü eğitim için gelen arkadaşlarımız da bunu yakından görecekler. Biz YYÜ olarak kendimizi sürekli güçlendiriyor, geliştiriyoruz. Bundan sonra da bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Komşu ülkelerle beraber çalışmaya devam edeceğiz. Zaten Irak Kürdistan Bölgesi, İran, Suriye, Azerbaycan, Türkmenistan gibi ülkelerdeki üniversitelerle protokolleri artırarak devam ettireceğiz. 2014-2015 yılında lisansüstü düzeyde yaklaşık 175 yabancı öğrencimiz kayıt yaptırdı. Bu yıl önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerle birlikte yabancı öğrenci sayısında 450'yi geçtik" diye konuştu.

Konuşmalar sonrası söz alan yabancı uyruklu öğrenciler, kendilerine verilen destek ve yakın ilgiden dolayı Rektör Battal ve kayıt işlemlerini yürüten ekibe teşekkür etti.

Öğrencileri, doğa, kültür ve tarih cezbediyor

Tezi üzerine dünya çapında gezi odaklı çalışma yaptığını ve Londra'dan geldiğini anlatan Kelly Marie Power, yaklaşık bir yıldır Türkiye'de olduğunu belirtti.

Türkiye'deki felsefe alanına yakın bir alanda tez hazırladığını da sözlerine ekleyen Power, "Van doğası, çevresi, insanıyla dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Özellikle de burada daha önce farklı medeniyetlerin olması beni cezbetti. Daha önce de Türkiye'nin doğusunda bulundum. Buradaki insanların çok candan ve konuksever olduklarını biliyordum ama Van tarafında hiç bulunmamıştım. Beni çok şaşırtmadı. Bölgenin insanının öyle olduğunun farkındaydım. O yüzden burada olmaktan dolayı mutluyum" diye konuştu.

İngiltere'nin Birmingham Üniversitesi'nde arkeoloji üzerine eğitim aldığını belirten Ash Barlow da mezun olduktan sonra Urartu ve Pers uygarlıkları üzerine yüksek lisans yapmak için YYÜ'ye kayıt yaptığını söyledi.

Barlow, İngiltere'de Urartu ve Persler üzerine çalışma imkanı olmadığını, YYÜ Arkeoloji Bölümü'nün bu konuda oldukça iyi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Üniversitemizin Urartu ve Pers uygarlıkları üzerine yapılan çalışmalarda oldukça iyi olduğunu gördüm. İlgilendiğim alan olması nedeniyle de burayı tercih ettim. Daha önce Bursa'da yaşadım. Arkadaşlarım bana 'Neden Van'a gidiyorsun' dediklerinde şaşırmıştım ama Van'a geldikten sonra, insanı, çevresi, kültürüyle karşılaştığımda iyi ki buraya gelmişim dedim. Çünkü çok zengin bir kültüre sahip. Burada olduğum için çok mutluyum ve Van'ı çok seviyorum."

Türkçe ve Kürtçe öğrendikleri kelimeleri de gazetecilerle paylaşan Power ve Barlow, bir süre Kürtçe sorulan soruları da cevaplamaya çalıştı. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Peyami Battal Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title