Haberler

Yüzlerce Çiftçi Yağmur Duası Yaptı

Sarıgöl ilçesine bağlı Dindarlı Mahallesi’nde asırlardır yaşatılmakta olan geleneksel ’Olcak Dede Yağmur Duası’na yüzlerce çiftçi katıldı.

Sarıgöl ilçesine bağlı Dindarlı Mahallesi'nde asırlardır yaşatılmakta olan geleneksel 'Olcak Dede Yağmur Duası'na yüzlerce çiftçi katıldı. Bu yıl yağmurda bereket yaşandığı için yağmur duası yerine bereket ve şükür duasının yapıldığı etkinlikte 47 küçükbaş hayvan kurban edildi.

Geleneksel hale gelen Olcak dede Yağmur Duası yine büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Bu yıl çiftçiler yanlarında getirdikleri 47 küçükbaş hayvan kurban ederken, kurban etlerinden hazırlanan yemekler de el birliğiyle hazırlandı.

Öğle namazının ardından gerçekleştirilen yağmur duasının ardından çiftçiler gelecek yıl buluşmak için söz verdiler.

Dindarlı Mahallesi Olcak Dede'de asırlardır süre gelen bir geleneğin yaşatıldığını belirten Olcak Dede organizatörü Ahmet Kayaaslan, "Olcak Dede geleneği asırlardan bu yana yapılmaktadır. Burada her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü çiftçiler bir araya gelerek kurbanlar kesilir ve bu geleneği yaşatırlar. Burada yağmur yağdığı yıllarda 'Bereket ve Şükür Duası' yağmur yağmadığı yıllarda ise 'Yağmur Duası' yapılmaktadır. Olcak Dede'de yağmur yağsa da, yağmasa da bu gelenek yapılmaktadır. Bu yıl yağışlar çiftçilerin yüzlerini güldürdüğü için Şükür ve Bereket Duası yapıldı. Bu yıl çiftçi arkadaşlar toplam olarak 47 küçükbaş hayvan kurban ederek birlikte yapılan duaların ardından topluca yemek yediler" dedi.

Asırlardır yapılmakta olan geleneksel 'Olcak Dede' Duasında Sarıgöllüler birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilerken, Sarıgöl ve ilçeye bağlı Dindarlı, Emcelli, Baharlar, Bahadırlar Mahallelerinden katılan 700 çiftçi, yanlarında getirdikleri yiyecekleri birlikte paylaşırken, Olcak Dede'nin mezarı başında da dualar edildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıgöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Yaşar YALÇIN:

Allah kabul etsin. Yıllardır süre gelen geleneklerimiz. İnşallah tüm çiftçilerimiz için bereketli bir yıl olur.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title