Haberler

Yürüyerek Gümüşhane'yi Tanıtıyorlar

Doğayı sevdirmek, çevre kirliliği konusunda vatandaşları uyarmak, Gümüşhane'nin tanıtımına katlı sağlamak amacıyla dönemin valisi Enver Salihoğlu"nun teşviğiyle 4 yıl önce kurulan GÜDAK, düzenl...

Gümüşhane'de 4 yıl önce dönemin valisi Enver Salihoğlu'nun teşviğiyle kurulan Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK), düzenlediği yürüyüşlerle kentin tanıtımına katkıda bulunuyor.

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce kurulan kulübün 600'e ulaşan üye sayısının kısa sürede bu rakama ulaşmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, "Amacımız doğayı sevdirmek, çevre kirliliği konusuna dikkati çekmek ve ilimizin tanıtımına katkı sağlamaktı. Bunda da başarılı olduk" dedi. Akbulut, 15 günde bir güzergah belirleyerek katılımcılarla yürüyüş düzenlediklerini, yürüyüşlere her meslek grubundan katılımın olduğunu söyledi.

Zaman zaman dağcılık sporu ile ilgilenen diğer kulüpleri de yürüyüşe davet ettiklerini anlatan Akbulut, şöyle devam etti:

"Yürüyeceğimiz güzergah hakkında sorumlu güvenlik güçlerine bilgi veriyoruz. Yürüyüşe katılan üyelerimize, kışın kar ve çığa, bahar aylarında ise heyelan, toprak kayması ve kaya düşmesine karşı alınacak önlemleri anlatıp yürüyüş sistemimiz hakkında bilgi veriyoruz. 4 yılda Gümüşhane'de ayak basılmadık toprak, tırmanmadığımız dağı ve tepe kalmadı. Zaman zaman başka illerimizde de yürüyüş düzenliyoruz. Bazı üyelerimizle Ağrı ve Süphan dağlarına da tırmandık. Her yaştan insanımızı yürüyüşlerimize bekliyoruz"

GÜDAK üyelerinden Türkiye Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi Sekreteri Kıymet Koyun da bir süre önce 2100 rakımlı Zigana Dağı zirvesindeki Limni Gölü'nden yürüyüşe başlayıp 7 saat yürüdükten sonra Karaca Mağarası'na ulaştıklarını ifade etti.

Söz konusu yürüyüşün çok güzel bir yürüyüş olduğunu dile getiren Koyun, "Gümüşhane'de adım atmadığım yayla ve köy, tırmanmadığımız tepe ve dağ da kalmadı. Gümüşhane'nin her karış toprağını gezdim. Gümüşhane dışında Kaçkarlar'ın kuzey yamacından zirve tırmanışı yaptım. Gümüşhane'de bu tırmanışı yapan tek benim. Ağrı Dağı'na tırmandım" dedi.

Hüseyin Özgün de dağcılık ve doğa sporunun güzel olduğunu ifade ederek, "Herkesin yaşamadığını, görmek istediği ama göremediğini görüyoruz, doğa ile baş başa oluyorsunuz. Doğa çok güzel. Doğada yürümek, insanlara görsel bir şölen sunuyor. Gümüşhane'yi, Karadeniz'i görmek isteyenleri yürüyüşlerimize bekliyoruz" diye konuştu. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Akbulut Enver Salihoğlu Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title