Haberler

Yurttan Kaçan Çocuğa Tecavüze 67.5 Yıl Hapis İstendi

Adana'da bir çocuğa yurttan kaçtıktan sonra kalmak için yer ararken tecavüz ettiği ileri sürülen 3 kişiye toplam 67.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana'da bir çocuğa yurttan kaçtıktan sonra kalmak için yer ararken tecavüz ettiği ileri sürülen 3 kişiye toplam 67.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddiaya göre, Sevgi Evleri'nde kalan D.K. (17), 4 ay önce yurttan kaçtı. Geceyi geçirecek yer ararken yolda Yunus Y. (31) ile tanıştı. Yunus Y. bir süre gezdirdiği D.K.'yı evine götürüp tecavüz etti. Ardından da, "Ailem gelecek seni burada görmesinler" diyerek genç kızı arkadaşları İrfan K. (31) ile Mustafa Y.'nin (33) yanına götürdü. D.K.'yı bir işyerine götüren 2 kişi burada tecavüz etti. Tecavüz zanlıları uyurken iş yerinden kaçan D.K., evli olan ablasının yanına giderek tecavüze uğradığını anlattı.

Ablasının polise başvurması üzerine tecavüz zanlısı 3 kişi yakalandı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 3 tecavüz zanlısıyla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan dava açtı.

Savcı, tecavüz zanlılarının her birinin 22'şer yıl 6'şar ay hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi. İddianamede D.K.'nın yapılan muayenesinde hafif düzeyde zihinsel engelli olduğu belirtildi. 3 tecavüz zanlısı önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak. Bu arada, 5 ay önce yine yurttan kaçan D.K.'ya tecavüz ettiği iddia edilen dolmuş şoförü Mehmet D. ise 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle aynı mahkemede yargılanıyor. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title