Haberler

Yurtta Kış

Kar yağışı nedeniyle Samsun, Kastamonu ile Sinop'ta 975 köy ve mahalle yolu kapalı bulunuyor.

Kar yağışı nedeniyle Samsun, Kastamonu ile Sinop'ta 975 köy ve mahalle yolu kapalı bulunuyor.

Samsun Valiliğince açıklanan İl Afed ve Acil Durum Raporu'na göre, Terme'de 5, Çarşamba'da 100, Salıpazarı'nda 7, 19 Mayıs'ta 5, Bafra'da 119, Yakakent'te 14, Alaçam'da 65 olmak üzere 315 köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl genelinde kapalı yolların açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Öte yandan Çarşamba'da ilçe merkezi ile bazı mahallelerde elektrik kesintisi yaşandığı, kar kalınlığının ilçe merkezinde 55 santimetre, yüksek kesimlerde ise bir metreyi aştığı öğrenildi.

Kar yağışı Samsun Çarşamba Havalimanında da uçak seferlerinin iptaline neden oldu. Havalimanında pist temizleme çalışması yapıldığı bildirildi. Kentin deniz trafiğinde ise bir aksaklık bulunmadığı, denizde görüş mesafesinin yaklaşık 1 deniz mili olduğu, gemi yanaştırılması ve kaldırılmasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı belirtildi.

Kastamonu

Kastamonu İl Afed ve Acil Yardım Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, merkeze bağlı 3, Abana'da 8, Ağlı'da 6, Azdavay'da 8, Bozkurt'da 31, Cide'de 70, Çatalzeytin'de 40, Devrekani'de 20, Doğanyurt'da 23, Hanönü'de 10, İnebolu'da 74, Küre'de 31, Pınarbaşı'nda 21, Seydiler'de 4, Şenpazar'da 20, Taşköprü'de 1 olmak üzere 370 köy yoluna ulaşımın gerçekleştirilemediği belirtildi.

Kar yağışı nedeniyle 29 köye elektrik verilemediği, 3 köyde de haberleşmenin sağlamadığı ifade edilen açıklamada, dünden bu yana 570 köy yolunun ulaşıma açıldığı, kapalı yolların açılması için kar mücadelesinin aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

Sinop

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, merkeze bağlı 37, Gerze'de 42, Erfelek'te 46, Dikmen'de 28, Ayancık'ta 71, Boyabat'ta 6, Durağan'da 27, Türkeli'de 33 olmak üzere 290 köy yolunda ulaşım yapılamıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA / Yerel

Kastamonu Samsun Sinop Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title