Haberler

Yurtta Kış

Yurdu etkisi altına alan kış, Ege'de de yaşamı olumsuz etkiliyor.

Yurdu etkisi altına alan kış, Ege'de de yaşamı olumsuz etkiliyor. Soma'da taşımalı eğitime 1 gün ara verilirken, Uşak'ta yola çıkanlara buzlanma uyarısı yapıldı. Manisa Spil Dağı'nda ise yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Manisa'da, kar yağışının ulaşımda aksamalara yol açmaması için İzmir-Ankara ve İzmir-İstanbul karayollarında, ayrıca yağışın devam ettiği Soma-Kırkağaç ile Manisa-İzmir yolu Sabuncubeli mevkinde ekipler hazır bekletiliyor.

Soma ilçe merkezinde belediye ekipleri yollarda biriken karı temizleme ve tuzlama çalışması yaparken, zaman zaman tipi şeklinde devam eden yağış nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Trafik ekipleri, araç sürücülerini dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

Öte yandan kar yağışından dolayı Soma Kaymakamlığı tarafından taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı. İlçe merkezindeki okullarda eğitimin devam edildiğini bildiren Soma Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, köylerden taşıma ile gelen öğrencilerin 19 Şubat 2015 Perşembe günü izinli sayıldıklarını bildirdi.

-Spil'e yem bırakıldı

Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Spil Dağı'nda yer yer 2 metreye ulaşan kar örtüsü nedeniyle, yaban hayvanlarının beslenmeleri için doğaya yem bıraktı.

Bölgede 700 civarında yılkı atı ile çeşitli kanatlı türlerin yaşamını sürdürdüğü bildiren görevli personel Aziz Şevket Yılmaz, yaban hayvanlarının kar örtüsü nedeniyle besin bulmakta güçlük yaşadıklarına dikkati çekti. Doğaya yemleme yaptıklarını ifade eden Yılmaz, daha kısa sürede daha fazla alanda yemleme yapabilmek adına basit bir sistem geliştirdiğini, tuzlama yapar gibi yemleme yapabildiğini kaydetti.

Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, bu sezon 1250 kilogram kuru yonca ve saman, 2 bin 200 ekmek, 1850 kilogram buğday, 500 kilogram yeşil otun Spil Dağı Milli Parkına bırakıldığı bildirildi.

Kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam ettiği sürece yemleme çalışmasına devam edileceği öğrenildi.

Uşak

Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle kentte ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Sıcaklığın sıfırın altına düşmesi nedeniyle yollarda oluşan buzlanma çok sayıda hasarlı trafik kazasına yol açtı, ulaşım güçleşti.

Karayolları 25. Şube Şefi Tuncay Güney, yaptığı açılmada şehirler arası yollarda şu ana kadar bir sorun yaşanmadığını, ekiplerin yollardaki çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

Ankara karayolu Dumlupınar mevkinde tipi nedeniyle görüş mesafesinin düştüğünü, bu yönde sürücüleri uyardıklarını ifade eden Güney, sıcaklığın akşam saatlerinden itibaren daha da azalacağına değinerek, buna bağlı buzlanmaların artacağı uyarısında bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Uşak Soma Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title