Haberler

Yurtta Kış

Erdemli ilçesinde Toroslar'a yakın bölümlerde bulunan besi çiftliklerine giden yolla, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Erdemli ilçesinde Toroslar'a yakın bölümlerde bulunan besi çiftliklerine giden yolla, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Bir süre çiftlikte mahsur kalan besiciler büyükşehir ve ziraat odası ekipleri tarafından kurtarıldı.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öger, ilçede kar yağışının etkili olduğu Harfilli Mahallesi Karatespi mevkisinde 12 ailenin 5 bine yakın hayvanıyla mahsur kaldığını ifade etti. Mahalle muhtarının kendilerine ulaşması sonucu Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinasyon Merkezi Karla Mücadele ekipleriyle kapanan yolları açarak besicilere yardım götürdüklerini söyleyen Öger, "8 gündür yağan kar nedeni ile besicilerin hayvanlara verdiği yem ve sularının bittiğini öğrendik. Önce yolları açtık ardından da yem getirdik" dedi.

Harfilli Mahalle Muhtarı Musa Poyraz ise yolların açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek "8 gündür yağan kar nedeniyle hayvan yetiştiricilerimiz sıkıntı yaşadı. Yaklaşık 15 yıldır böyle kar yağışı olmamıştı. Hayvan yetiştiricilerimiz şimdi kardan sıkıntı çekseler de yazın bunun meyvesini görecekler. Kuzular güzel gelişecek koyun ve keçiler de bol süt ve et verecek" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Toroslar Erdemli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title