Haberler

Yurtta Kış

Manisa'nın Salihli ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı bir çok mahallenin yolu kapandı Demirci Simav yolunda ulaşım zorlukla sağlanıyor.

Manisa'nın Salihli ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı bir çok mahallenin yolu kapandı. Demirci- Simav karayolunda da ulaşım zorlukla sağlanıyor.

Salihli'de sabah saatlerinde başlayan kar hayatı olumsuz etkiledi.

İlçeye bağlı bir çok mahallenin yolu kar nedeniyle kapandı. Bu yollarda kar temizleme çalışması sürdürülüyor.

Kar yağışının özellikle Salihli'nin yüksek kesimlerinde etkili olduğunu kaydeden Salihli Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ercan Oyan, "Şu anda ekiplerimiz Karaağaç, Burhan, Kurttan, Yukarı Poyraz, Kemer, Kale, Şirinyer, Yeniköy,  Kurşunlu, Hacıhıdır mahallelerinde yol açma çalışmalarına devam ediyor. Kapanan yollar kısmen açılsa da yoğun kar yağışı nedeniyle kısa süre sonra yeninden kapanıyor" diye konuştu.

Öte yandan Yukarı Poyraz, Kemer bölgesinde bulunan okullarda yoğun kar ve tipi yağışı nedeniyle öğrencilerin okula gidemedikleri öğrenildi.

Demirci

Demirci ilçesinde kar ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar tipiye döndü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Demirci-Simav karayolu Akçakertik mevkinde kar kalınlığı 25 santimetreye çıktı. Demirci-Simav yolunda ulaşım zorlukla sağlanıyor.

İlçe merkezinde de belediye ekiplerince kar temizleme çalışmaları yürütülüyor. Fırtınanın şiddetli olması nedeniyle ekipler çalışmaları güçlükle yürütürken, Akpınar mevkinde kar yağışı sebebiyle bir çok araç yolda kaldı. Mahsur kalan araçlar belediye ve trafik ekiplerinin yardımları ile kurtarıldı.

Karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışmasını devam ettiği, Demirci-Simav yolunda trafik ekipleri, kar lastiği ve zinciri bulunmayan araçların geçişine izin vermediği kaydedildi.

İlçede kar yağışı sebebiyle bir çok noktada maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Demirci Belediyesi ekipleri şehir merkezinde yolları açık tutabilmek için tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İlçede kar nedeniyle bugün öğleden sonra ve yarın eğitime ara verildi. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Demirci Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title