Haberler

Yurtnaç, Edanur'un annesini kabul etti ANKARA

Yurtnaç, Edanur'un annesini kabul etti ANKARA

Yurtnaç, Edanur'un annesini kabul etti - ANKARA

YTB'de dinleme cihazı bulunması

YTB Başkanı Yurtnaç: "Çeşitli bilgileri elde edip burada ticari faaliyetlerini devam ettirmek maksadıyla koymuşlar"

ANKARA (AA) - Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kemal Yurtnaç, makam odasında dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili olarak, "Çeşitli bilgileri elde edip burada ticari faaliyetlerini devam ettirmek maksadıyla koymuşlar" dedi.

Yurtnaç, Almanya'da 11 aylık kızı resim makamlar tarafından zorla elinden alınarak evlatlık verilen anne Fatma Karademir'i makamında kabul etti. Kızının elinden alınışını gözyaşları içinde anlatan Karademir, Almanya Frankfurt'ta yaşadığını ve 2006'da 11 aylık kızı Edanur'un Alman Gençlik Dairesi tarafından zorla kendilerinden alınıp başka bir aileye evlatlık verildiğini dile getirdi.

Karademir, "Anne çalışıyor. Çocuğu, zihinsel engelli oğlunun yanında bırakıp işe gidiyor" ihbarı üzerine kızının elinden alındığını aktararak, Gençlik Dairesi yetkililerinin kızını sorgusuz sualsız götürdüğünü ifade etti. İşten eve döndüğünde çocuğunu yatağında göremediğini kaydeden Karademir, "Çok üzüldüm, çok ağladım" diye konuştu.

Karademir, mahkemeye üç kez başvurduğunu ancak kaybettiğini, son olarak mahkemeden bir kâğıt geldiğini ve kızının Hristiyan olduğunun yazdığını söyledi.

Yurtnaç ise Karademir'in yaşadığı dramla --ilgili geçen cuma günü haberdar olduğunu belirterek, gerekli girişimleri başlattıklarını söyledi.

"Çocuğun aileden alınması ve dinin değiştirilmesi" gibi iki konunun bulunduğunu aktaran Yurtnaç, her ikisinin de hukuken ve vicdanen doğru olmadığını söyledi. İnsanların belli bir yaşa geldikten sonra "hükmü şahsiyet" kazandığına işaret eden Yurtnaç, henüz 1 yaşında bile olmayan Edanur'un ailesinden alınması ve 8 yaşında dinin değiştirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

-"Her türlü desteği vereceğiz"

Yurtnaç, Karademir'in çocuğunu ailesinin yanına getirmek için her türlü çalışmayı yapacaklarını kaydederek, "Türkiye Cumhuriyeti sizin pozisyonunuzdaki insanların yanındadır. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Gerek Başbakanımız, gerek Başbakan Yardımcımız ilgileniyor. Biz Avrupa'daki çocuklarımızın, neslimizin kendi kültürüyle yetişmesi için her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.

-Dinleme tartışmaları

Yurtnaç, makam odasında dinleme cihazı bulunmasına ilişkin bir soru üzerine, kurum olarak 2010'dan bu yana önemli çalışmalar yaptıklarını ve her alanda hassasiyetle hareket ettiklerini söyledi. Dinleme cihazlarının bulunmasının ardından parti, kurum ve kendisinin hedef alındığını ve hakkında çeşitli senaryolar üretildiğini belirten Yurtnaç, üretilen tüm senaryoların yalan olduğunu ifade etti.

Dinleme cihazının 8 ay önce bulunduğunu ve emniyete haber verildiğini belirten Yurtnaç, 8 aylık takip sonucunda dinleme cihazını koyanların yargı önüne çıkarıldığını aktardı.

Yurtnaç, dinleme cihazını koyanların çıkar amaçlı bir örgüt olduğunu ifade ederek, "Çeşitli bilgileri elde edip burada ticari faaliyetlerini devam ettirmek maksadıyla koymuşlar" ifadelerini kullandı.

Kurum veya şahıs olarak yüz kızartıcı hiçbir eylemin veya fiilin içinde olmadıklarını vurgulayan Yurtnaç, davacı olarak ifade verdiğini, davalıların kurumun işini yapan bir firma olduğunu ve alımların durdurulmasından sonra dinleme çalışmalarına giriştiklerinin anlaşıldığını söyledi.

Yurtnaç, iş konusunda tehdit alıp almadığına ilişkin bir soru üzerine, yanlış bir iş yapmadığını ve bu nedenle de tehdit almadığını söyledi.

Makam odasından bir yanık kokusu duyduğunu ve yapılan araştırma üzerine dinleme cihazının bulunduğunu yineleyen Yurtnaç, "Tüm fişleri kontrol ederken bir ara kablo bulundu. O ara kablodan o çıktı. O gün hemen gerekli yerlere bildirim yapıldı. Takibin sonunda bunlar çıktı" diye konuştu.

.

-dinleme cihazı

-kemal yutnaç

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Yurtnaç Frankfurt Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title