Haberler

Yunusemre Belediyesi'nden Bağcılığa Destek

Yunusemre Belediyesi kendi arazilerinin bir kısmını Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde yeni tescil edilmiş çeşitlerin gösterimini sağlamak amacıyla uygulamaya açacak.

Yunusemre Belediyesi kendi arazilerinin bir kısmını Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde yeni tescil edilmiş çeşitlerin gösterimini sağlamak amacıyla uygulamaya açacak.

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban'da hazır bulundu. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Biz belediye olarak kırsal kalkınmayı önemsiyoruz. Hayvancılığı, ceviz, antep fıstığı, bademi destekliyoruz. Bu desteklemenin içerisine bağcılığı da katabiliriz. Türkmen mahallesinde yıllar önce başlatılan sofralık üzüm ile ilgili projemiz faydalı oldu. Sulamaya açılan alanlarda bağcılık ile ilgili yeni çeşitlerimizin uygulaması gerçekleştirilebilir. Belediyemize ait arazilerin bir kısmında bağcılık yapabiliriz. Özellikle Köseler Mahallesi'nde bir kısmını bağ tarımını yaymak suretiyle üreticilerimize önderlik yapabiliriz. Başka arazilerde deneme çalışmaları yapabiliriz." dedi.

"ORTAKLAŞA PROJELERE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ"

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal ise ziyarette Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'ye taleplerini iletti. Ünal, meyve bahçesi şeklinde planlanan yerin bir kısmını bağ yapılarak görsel açıdan geliştirilmesi durumunda gelen misafirleri orada ağırlayabileceklerini vurgulayarak, "Bu durum ile hem görsel açıdan iyi olur hem de Yuntdağına götürdüğünüz tüm misafirleri ağırlamış oluruz. Yuntdağı organik tarım konusunda bizim için fırsattır. Orada organik parsel yapıp onun örneğini teşkil etmesine sebep olabiliriz. Bunu belediyeye ait mevcut parsellerde yapabiliriz. Ayrıca belediyemiz tarafından yeni çeşit ürünlerin denemesi için yer sağlamanızı rica ediyoruz. Şuanda 13 bin tane yeni çeşit ürün üzerinde çalışıyoruz. Birlikte ürünün değerlendirilmesi ile ilgili tesisler yapımında ortaklaşa projelere katkı sağlamak istiyoruz." diye konuştu.

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, ziyaret sonunda Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'ye içerisinde üzüm çeşitleri ve üzüm suyunun bulunduğu hediye sepeti verdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Çerçi Yunusemre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title