Haberler

Yumurta Üreticilerinden Asılsız Haber Tepkisi

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, yumurtayla ilgili asılsız haberlere tepki gösterdi.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, yumurtayla ilgili asılsız haberlere tepki gösterdi.

Ünlü, yaptığı açıklamada, son günlerde basına yansıyan, "tavuklar günde üç kez yumurtlatılmakta, bunun için de tavuğa doğasına aykırı şeyler yapılmakta" şeklindeki haberlerin dedikodudan ibaret olduğunu savundu.

Yumurtanın 25 saatte oluştuğunu vurgulayan Ünlü, şunları kaydetti:

"Salmonella enfeksiyonları, gıda güvenliği için önemli bir risk olup, yumurta kaynaklı da olabilir. Ancak ülkemizde yumurta kaynaklı bir enfeksiyona rastlanmamıştır ve Sağlık Bakanlığı'nın böyle bir bildirimi bulunmamaktadır. Üst düzey biogüvenlik tedbirlerinin uygulandığı işletmelere uzman veteriner hekimlerce her türlü koruyucu hekimlik hizmeti götürülmekte ve aşılama programları uygulanmaktadır. Yumurtanın üretildiği kümes numarasından üretim tarihine kadar tüm bilgilerin yumurta ambalajında yer alması gerekmektedir. Yumurtaların üretildiği işletme ve kümes numarası kabuk üzerine damgalanır. Böylece tüketiciye sunulan yumurtalarda herhangi bir risk bulunursa,geri izlenebilirlik ve etkin denetim kolayca yapılabilmektedir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen 'Ulusal Katkı Kalıntı İzleme Programı' kapsamında olan yumurtada bugüne kadar bir kalıntı sorununa rastlanmamıştır."

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Şaban Ünlü Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title