Haberler

YÜKSEL Biz Geleceğimizi Çocuklarımızda Görüyoruz

Güncelleme:

İlgili TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu Raporunda Bulunan Tespitler Üzerine İncelemelerde Bulunmak Üzere Okulu Ziyaret Etti.

AK Parti Mardin Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Dr. Cüneyt Yüksel, Mardin Mazıdağı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'yla ilgili tbmm insan hakları alt komisyonu raporunda bulunan tespitler üzerine incelemelerde bulunmak üzere okulu ziyaret etti.

Mardin Valisi Hasan Duruer ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ile birlikte okula gelen Yüksel, çocuklarla sohbet etti, dertlerini dinledi, tavsiyelerde bulundu, öğle yemeğini onlarla birlikte Okul yemekhanesinde yedi.

TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu raporundaki tespitler üzerine başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere konuyla ilgili bütün birimlerin incelemeler başlattığını belirten Yüksel; Mardin Mazıdağı Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonunun yaptığı incelemelerin sonuçları ile ilgili de soruşturmanın başlatıldığını vurguladı.

"Biz geleceğimizi çocuklarımızda görüyoruz" diyerek çocuklara verdiği önemi belirten Yüksel, Mardin'de çocukların ve gençlerin eğitimine yönelik ciddi çalışmalar içinde olduklarını belirtti. Raporun açıklanmasıyla birlikte okulu ziyaret eden Yüksel, "her biri bizim için çok değerli ve özel olan çocuklarımızın aç kalması, bakım hizmetlerinin eksik kalması ve üşümesi asla kabul edilemez bir durumdur" diye konuştu.

Yüksel: Bu ülkenin neresinde olursa olsun, memleketimin hangi okulunda olursa olsun çocuklarımızın mağdur edilmesini gerekçesi ne olursa olsun asla kabul etmedik, etmeyeceğiz.

Mardin Mazıdağı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda incemelerde bulunan ve çocuklarla birebir görüşen Yüksel şu açıklamalarda bulundu:

Biz hem hükümet olarak hem de bu ülkenin bu memleketin bir bireyi olarak ailesinden uzakta, anne ve baba sevgisine muhtaç çocuklarımıza en üst seviyede hassasiyet göstermeliyiz. Özellikle başta Mardin olmak üzere Yatılı Bölge Okullarımızda eğitim gören her bir çocuk bizim kendi öz evladımızdan farksızdır.

Onların derdi bizim derdimiz, onların sevinci bizim sevincimizdir. Mardin'de Mazıdağı Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonumuzun yaptığı incelemelerin sonucunda hiçbir suretle kabul edemeyeceğimiz bir durumla karşılaştık. Bu ülkenin neresinde olursa olsun, memleketimin hangi okulunda olursa olsun çocuklarımızın mağdur edilmesini gerekçesi ne olursa olsun asla kabul etmedik, etmeyeceğiz.

Yatılı Bölge Okullarımız Milli Eğitim Bakanlığımızın özenle üstünde durduğu okullardır. Şu anda tüm Türkiye genelinde 76 İlimizde mevcut 38 Yatılı ilköğretim bölge okulu (YİBO) bulunmaktadır. Bu okullarımızda 57.362. kız, 77.967 erkek olmak üzere toplam 135.329 öğrencinin yatılı olarak öğrenim görmektedir.

Basında çıkan habere konu olan Mardin Mazıdağı Yatılı İlköğretim Bölge Okulumuzda da 424 öğrencimiz bulunmaktadır. Söz konusu hususlarla ilgili ayrıntılı bir soruşturma gerek Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından gerekse ilgili kurumlarımız tarafından hassasiyetle yürütlemktedir. Bizler de konuyu burada bizzat yerinde inceleyip, çocuklarımızla konuşup sorunları anında çözmek için buradayız. Çocuklarımızı etkileyen ve asla kabul edemeyeğimiz konularla ile ilgili gerekli inceleme ve soruşturma başlatıldı. Daha önce açığa alınan ancak mahkeme kararıyla dönen okul yöneticileri yaşanan olay neticesinde tekrar açığa alındı.

Her zaman geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bundan hiçbir çocuğumuzun, hiçbir vatandaşımızın en ufak bir şüphesi olmasın.

Buradan tekrar tüm çocuklarımıza seslenmek istiyorum. Bizler onların büyükleri olarak, anne, baba, öğretmenleri, abileri, abları olarak her an yanlarındayız. Bizler onlara bütün kalbimizle inanıyor ve güveniyoruz. Onların berrak zihinlerinin, coşkulu kalplerinin, aydınlık hayallerinin Türkiye'nin en büyük güvencesi olduğunu çok iyi biliyoruz ve bu düşüncelerle hareket ediyoruz. Bundan hiçbir çocuğumuzun, hiçbir vatandaşımızın en ufak bir şüphesi olmasın.

Daha Aralık ayı içerisinde geleceğimiz olan çocuklarımız için Mardin'de Türkiye Çocuk Zirvesi Çocuk Hakları 15'inci Yıl Kutlama Toplantısı'nı düzenledik. Çocuklarımızla beraber bu günü coşkuyla kutladık ve orada TED Başkan Danışmanı Berati Arısoy Mardin'e TED koleji açılması hayalini hayata geçirme sözü verdi. Bizim siyasetçi olarak da, vatandaş olarak da, anne baba olarak da, öğretmen olarak da en önemli görevimiz çocuklarımıza güzel bir gelecek sunmaktır.

Bizler Türkiye'yi çocuklarımız sayesinde hepimizin gurur duyacağı bir ülke haline getireceğiz.

Yüksel'den çocuklara açık çek: Ne zaman bir derdiniz olursa ilk arayacağınız kişi ben olayım.

Bütün gününü Bölge Yatılı Okulu'ndaki çocuklara ayıran Yüksel, onlarla şakalaştı, dersleri hakkında bilgi aldı. Öğle yemeğinde okul yemekhanesinde çocuklarla bir araya gelen Yüksel, gelecekleri hakkında da öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin yeni yılını kutlayan Milletvekili Yüksel, yeni yılda çocuklardan başarı sözü aldı.

Çocuklara telefon numarasını ve kartvizitini veren Yüksel, çocuklardan en ufak bir sıkıntıları olduğunda ilk olarak kendisini haberdar etmelerini istedi. Çocuklara kendi Yüksel'in ziyaretinden son derece memnun olan çocuklar Yüksel'i alkışlayarak okullarından uğurladı.

Kaynak: Bültenler / Politika

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title