Haberler

Yüksekovalılar Orşe Deresi'nde Serinliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Orşe Deresi'nde serinleyen vatandaşlar- Derede yüzen vatandaşlar- Çamura yatan vatandaşlar Yüksekovalılar Orşe Deresi'nde serinliyor- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde aşırı sıcaktan bunalan vatandaşlar, Orşe Deresi'nin serin sularında yüzüyor Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde aşırı sıcaktan bunalan vatandaşlar, Orşe Deresi'nde yüzerek serinlemeye çalışıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Orşe Deresi'nde serinleyen vatandaşlar- Derede yüzen vatandaşlar- Çamura yatan vatandaşlar Yüksekovalılar Orşe Deresi'nde serinliyor- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde aşırı sıcaktan bunalan vatandaşlar, Orşe Deresi'nin serin sularında yüzüyor Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde aşırı sıcaktan bunalan vatandaşlar, Orşe Deresi'nde yüzerek serinlemeye çalışıyor.Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu ilçede sıcaktan bunalan vatandaşlar, Yüksekova'ya 15 kilometre mesafedeki Kadıköy köyünde Orşe Deresi'nin yolunu tutuyor.Dere kenarında önce çamura giren vatandaşlar, ardından derenin soğuk suyunda serinlemeye çalışıyor. Vatandaşlardan Yaşar Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serinlemek için her gün dereye girdiklerini söyledi.Kaplan, "İlçede yüzebileceğimiz herhangi bir havuz yok. Ramazan ayında da aşırı sıcaklardan bunalıyoruz. Buradaki dereye gelerek yüzüyoruz. Tek çaremiz bu. Derede yüzmek tehlikeli ama alıştık. Umarım en yakın zamanda ilçemize havuzun da bulunduğu bir tesis yapılır ve orada yüzeriz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yüksekova Kadıköy Hakkari Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title