Haberler

HDP'li Zeydan: Yüksekova'da 3 Kişi Öldü

Güncelleme:

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde üvenlik güçleriyle teröristler arasındaki çatışmalarda 3 kişi öldü 7 kişi de yaralandı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde çıkan olaylar nedeniyle dün saat 23.30'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, güvenlik güçleriyle teröristler arasında sokak aralarında çatışmalar aralıklarla sabaha kadar sürdü. HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, kendilerine gelen bilgilere göre çatışmalarda 3 kişinin öldüğünü ve 7 kişinin de yaralandığını söyledi, ancak bu bilgi yetkililerce doğrulanmadı.

VATANDAŞLAR TENCERE, TAVALARLA SOKAĞA ÇIKTI

Hakkari Valiliği çıkan olaylar nedeniyle Yüksekova İlçesi'nde dün gece saat 23.30'dan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan etti. Yasağın hemen ardından ilçenin Orman ve Eski Kışla mahallelerinde silah ve patlama sesleri duyuldu, bir çok kişi yasağa uymayarak sokaklara çıktı. Ellerindeki tava, tencere kapaklarını birbirine vurarak sokaklarda protesto gösterisi yapan gruplara güvenlik güçleri sık sık müdahalede bulundu.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

İlçenin çeşitli mahallelerinde terör örgütü PKK yandaşları, zırhlı araçlarla devriye gezen polis ekiplerine barikat kurup taş atarken, güvenlik güçleri de basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti.

SİLAH SESLERİ SABAH KESİLDİ

Yüksekova'nın çeşitli mahallelerinde çıkan çatışmalar nedeniyle gece boyu aralıklarla duyulan silah sesleri sabah saat 07.30 sıralarında kesildi.

HDP'Lİ ZEYDAN: 3 ÖLÜ VAR, 7 KİŞİ YARALI

Yüksekova'da bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, kendilerine gelen bilgilere göre ilçede gece boyu süren çatışmalarda 3 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını ileri sürdü. Zeydan şunları söyledi:

"Yüksekova'da dün saat 23.30'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ilçenin eski Kışla, Orman ve Mezarlık mahallelerinde çatışmalar yaşandı. Çatışmada bize gelen bilgilere göre 10 sivil insanın yaralandığını ve bu yaralılardan 3'ünün yaşamını yitirdiği yönünde. Bu yaralıları almak için bölgeye ambulansların geliş gidişlerine de izin verilmedi. Vatandaşlar yaralıları kendi imkanlarıyla hastaneye götürmek istiyor. Ama güvenlik güçleri buna da izin vermiyor. Bizler de bir milletvekili olarak o bölgeye giremiyoruz. Halk kendi kaderiyle baş başa bırakılmış durumda."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Zeydan Yüksekova Hakkari Güncel Haberler

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

500

Yorumlar (372)

Secim:

Halka eziyet baska birsey yok bu sekilde bir yere varamazsiniz dahada halki kin ve öfkeye bogarsiniz devlet suc isliyor doguda orda yasamadiginz icin bilmezsiniz burdan klavye kahramanligi ise yaramaz insanlik sucu isleniyor doguda evlere is yerlerine rastgele kursunlar sivil ölumleri evde namazinda yasli kadin dövulup göz altilar rabbim yaniniza birakmaz 30 yildir yaptiniz bitirdiniz mi en guzel cözum baris ve masa diyalok degilmi burda savas isteyen o kirmizi tabutlarin gelmesine rabbim katinda gunahlardir

196
17
yanıtYanıtla
Admine:

Faşist lafı için özür dilerim admin kardeş lütfen saray savaşına karşı çıkalım alkışlamıyalım . savaşın kazananı olmaz illede Barış

121
6
yanıtYanıtla
gurbetci:

Sokaga cikani indirecen baska yolu yok

50
57
yanıtYanıtla
kını yorum:

Ne demek, vahim iddia ? Bu site, kimden yana ?Gebermeyi hak eden, gebertilir. İşte o kadar. .

27
72
yanıtYanıtla
Selcuk Demir:

Tek Sorumlu Erdogan

83
14
yanıtYanıtla
ZAZA:

elektıriği interneti kesin zaten parasını ödemıyor hırsızlar aç kalsınlar gebercınler

8
77
yanıtYanıtla
kürtlere saldırmaktan vazgeçin:

Tayyip ve onun kirli medyası ve polisi kürtlere saldırmaktan vazgeçsin yoksa bu işte son noktayı kürtler koyar işte o kadar

46
26
yanıtYanıtla
CemreMobil-IOS:

Devlet güçtür. Kamu düzeni sağlanmalı gerekirse silah kullanarak. Pkk ların devlet kuruyoruz sazanlıkları kursaklarında kaldı.

30
37
yanıtYanıtla
elıhMobil-ANDROID:

bütün piçleri temizleyin.kürtler rahat etsin biraz.pkk itlerine oy yok bu defa

20
45
yanıtYanıtla
Şemdinli:

Hey ben sizin pis Faşistler NasıL insanlar sini ya insanlık duygusu yok mu sizde Ne biçim yorum yapıyorSunuz kurdum Türkün ne Farkı var hepimiz yerin dibine gireceğiz dünyanızi karartmayın bari

63
1
yanıtYanıtla
Tüm 372 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title