Haberler

Yüksekova'da 2 Bin Kişiye Kürtçe Hitap Etti

Dtk Eş Başkanları Türk ve Tuğluk, Demokratik Özerklik ve Dtk Örgütlenmesini Anlatmak İçin Hakkari'den Karayolu ile Yüksekova İlçesine Geldi.

DTK Eş Başkanları Türk ve Tuğluk, demokratik özerklik ve DTK örgütlenmesini anlatmak için Hakkari'den karayolu ile Yüksekova İlçesine geldi. Yüksekova'ya 10 kilometre uzaklıktaki Şakitan Köprüsü mevkiinde aralarında Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, BDP Yüksekova İlçe Başkanı Hüsnü Bulgan, parti yöneticileri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Otel önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişiye Kürtçe olarak hitap eden DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, AKP'nin "barış" adına yaratılan fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Türk, "Çünkü çözüm konusunda önemli bir dönemdeyiz. Hükümet kanın akmasını istemiyorsa, kardeşi kardeşe öldürtmek istemiyorsa oturup Kürt sorununu çözmesi gerekir. Tuğluk ile parlemento da sesinizi duyurmak istedik. Ancak, milletvekilliğimizi elimizden aldılar. Onlar sandılar ki, köşemize çekilip susacağız. Biz halkımıza laik olmak için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sorunu seçime kadar oyalama ve öteleme hesaplarının olduğu kaygısını Sayın Cumhurbaşkanı da görmüştür. Bizim istediğimiz, adil eşit ve herkesin kendini içinde bulduğu Demokratik Cumhuriyet için bir çalışma yapılmasıdır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

Türkiye- İtalya Milletler Ligi maçı ne zaman? #127952 TÜRKİYE- İTALYA maçı saat kaçta, hangi kanalda? 18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658
Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title