Haberler

Yüksekdağ: "Hdp, Reddedilen Katledilen Kadının Gücüdür"

Parktan detay görüntüler- Yüksekdağ'ın konuşması- Parkın açılış kurdelesi kesilmesi HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Van'da: - "Halkların Demokratik Partisi reddedilen, katledilen kadının gücüdür" HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Halkların Demokratik Partisi'nin reddedilen, katledilen kadınların gücü olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Parktan detay görüntüler- Yüksekdağ'ın konuşması- Parkın açılış kurdelesi kesilmesi HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Van'da: - "Halkların Demokratik Partisi reddedilen, katledilen kadının gücüdür" HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Halkların Demokratik Partisi'nin reddedilen, katledilen kadınların gücü olduğunu söyledi.Yüksekdağ, İpekyolu Belediyesi tarafından Şerefiye Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi'nde yaptırılan "Şengal Kadın Parkı"nın açılışına katıldı. Van'ın ve bu bölgenin zenginliklerini halk için kullandıklarını belirten Yüksekdağ, kentteki sosyal yaşam alanlarının geliştirilmesi için çaba gösterdiklerini kaydetti.Yüksekdağ, hiçbir zaman yaptıkları hizmetin reklamını yapma peşinde olmadıklarını ifade ederek, belediyelerinde, bu zamana kadar karşı karşıya kaldıkları bütün ayrımcılığa rağmen halka hizmet götürmeye devam ettiklerini dile getirdi.Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerden sonra belediyelerin kentteki enkazı kendi olanaklarıyla kaldırmak zorunda bırakıldığını ileri süren Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Afet bölgesi uygulaması Van'da siyasi iktidar tarafından kasıtlı olarak yaşama geçirilmedi. Afet bölgesi ilan etmediler çünkü depremin can ve mal kaybını toplamak, kenti yeniden inşa etmek konusunda sorumluluk üstlenmek istemediler. Çok şükür biz depremin enkazını kaldırdık ama yarın onlar karşımıza çıkardıkları barajın enkazı altında kalacaklar ve bu enkazı onlar kaldıramayacaklar. Bir kenti yeniden inşa etmeyi başardık ve yarın bu yüzde 10 barajını aştıktan sonra yerel yönetim organlarımızla genel siyasi organlarımızın gücünü birleştireceğiz ve Van'ın önünde hiçbir güç duramayacak. Bu kenti barışla, özgürlükle, emek ve adaletle yeniden kuracağız. Bütün parklarda, kadınların ve çocukların olduğu, bütün sokaklarda, ışıl ışıl aydınlık sokaklarda kadınların özgürce ve güvenle dolaştığı, bütün emek alanlarında işçilerin ekmeğini ve işini bulduğu, bütün Van halklarının geleceğe güvenle baktığı bir kenti yeniden inşa edeceğiz. Bunun için bizim güvendiğimiz şeyler ayakkabı kutuları, para sayma makineleri değil, halkımızdır."Yüksekdağ, halkın gücü ve birliğiyle daha büyük zaferlere doğru ilerlediklerini, bu zafer yolunda bütün kentlerin hak ettiği yaşama kavuşacağını kaydederek, "Biz bugün bu kadın parkının açılışıyla kadından yana bir yaşam savunduğumuzu yeniden ilan ediyoruz. Halkların Demokratik Partisi, reddedilen, katledilen kadının gücüdür" diye konuştu.İstedikleri ve hayal ettikleri yeni yaşamı kurarken asla ve asla Şengal'de katledilen, köle pazarlarında satılan, şerefine, onuruna saldırılan kadınları, Ezidi kadınları unutmayacaklarını belirten Yüksekdağ, Ezidi kadınların ahının yerde kalmadığını ve kalmayacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi İpekyolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ANLIK ALTIN FİYATLAR! Bugün (9 Mayıs) çeyrek ve gram altın kaç TL? Kapalı Çarşı altın fiyatları ne kadar? Yeni randevu sistemi ne? Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir, ne zaman başlayacak? ASLI HÜNEL İLE GELİN EVİ CANLI İZLE! Gelin Evi son bölümde neler oldu? 8 Mayıs... YALI ÇAPKINI SON FRAGMAN CANLI İZLE! Yalı Çapkını 69. bölüm fragman FULL İZLE! #127916 SON DAKİKA: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! 36 bin sağlık çalışanı alım başvuru kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? 10 MAYIS BİM AKTÜEL ürünler kataloğunda neler var? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Doğal Taşların Özellikleri ve Faydaları: Hangi Kristal Ne İşe Yarar? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman 2024? MEB BİLSEM sınav belgesi yayınlandı mı? Sonuç tarihi ne zaman açıklanacak? ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT NASIL OLACAK? Mülakat değişti mi, ne olacak? Anneler günü anlamlı sözler! #128144 Anneler günü için anlamlı ve kısa mesajlar neler? Mülakat sistemi kalkacak mı? MEB öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi nedir? Trafik haftası ne zaman 2024? Trafik haftası hangi hafta, ayın kaçında? Öğretmen atamalarında mülakat değişiyor mu? Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi ne olacak? İŞKUR en çok açık olan meslekler neler? #128204 Türkiye'de en kolay iş bulunan meslekler hangileri? Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sosyal yardım mayıs ayı ödemeleri yattı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title