Haberler

Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesi

Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesi’nin tanıtımı yapıldı.

Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Kültür ve Turizm Haftası nedeniyle İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü bakanlığa sunulan 'Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu' projesinin ilk etabı olan güzergahları basın mensuplarına gezdirdi.

Gezi kapsamında Eğri Köprü, Boğaz Köprüsü alanlar gezilere bilgi verildi. Daha sonra, Gökdin köyündeki, Gözbaşı Suyu ve Gökdin Kilisesi, Hafik Gölü, Dışkapı Höyüğü, Köroğlu Mağaraları, Çimenyenice, Akgöl, Karagöl, Kızılçam gölleri gezildi.

Proje hakkında bilgi veren İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü; "Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu'nun basınımız tarafından görülmesi ve halkımıza tanıtılması amacıyla bu geziyi düzenlemiş bulunuyoruz. Hep beraber birinci etap olan eğri köprüyle boğaz köprüsü arasındaki alanı gördük burası şuanda bir ham yol ama yürüyüş için atla, bisikletle geçmek için çok güzel bir yer. Açık havada insanların spor yapması için nefis bir ortam var." dedi.

Güzergahın on üç kilometre olduğunu ifade eden Pürlü, "Eğer burası gönlümüzden geçtiği gibi sonuçlanır uluslar arası düzeyde kültür yolu olarak kültür rotası olarak tescil edilirse Sivas büyük bir turizm alanı kazanacaktır. Hep beraber görüyoruz insanların görebileceği her şey var göller var, tarihi yapılan var eski höyükler mağaralar çok zengin bir alan kıyafet mutfak ne ararsak var. İnşallah burası faaliyete geçerse birkaç yıl içerisinde hepimizde kazanırız hep beraber şehrimiz kazanır" diye konuştu.

Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı ise projenin Hafik ayağını yürüttüklerini belirterek, Hafik'te göllerin ve kuş çeşidin fazla olduğunu söyledi.

Zara Kaymakamı Yakup Güney'de Kızılırmak Havzası'nda gezilecek ve görülecek yer olduğunu söyledi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kızılırmak Hafik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title