Haberler

Yüce Divan Oylamasında AK Parti Beklenenden Fazla Fire Verdi

Güncelleme:

Dört eski bakanla ilgili Meclis'teki Yüce Divan oylamasında AK Parti beklenenin üzerinde fire verdi. AK Parti, Çağlayan'da 38, Güler'de 43, Bağış'ta 48 oy kaybetti.

Meclis'te adları yolsuzluk iddialarına karışan 4 eski bakan için oturum düzenlendi. Zafer Çağlayan ve Muammer Güler'in ardından Egemen Bağış'ın Yüce Divan'a gönderilmesine yönelik önerge de reddedildi. AK Parti'de ilk oylamada 38, ikincide 43 olan fire sayısının Bağış için yapılan oylamada 48 olduğu belirtildi.

Eski dört bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesine ilişkin Meclis'te ilk oylama Zafer Çağlayan'la ilgili yapıldı. Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesini içeren önerge TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi. Oylamada AK Parti en az 27 fire verdi.

"ACİL GELİN" MESAJI

Yüce Divan görüşmeleri sırasında AK Parti grubu tarafından milletvekillerine 'önemli' başlıklı bir mesaj geçildi. Gelen mesajda "5 dakika sonra soruşturma komisyonu raporunun görüşmelerine başlanacaktır. Muhalefetin sayısı bizden fazla olup, olmayan milletvekillerin acilen gelmeleri rica olunur." denildi. (Selahattin Sönmez/Hürriyet)

242 KABUL, 264 RED

TBMM'de yapılan oylamada 517 oy kullanıldı. Sandıktan 242 kabul oyu, 264 red oyu, 7 çekimser, 1 boş ve 3 geçersiz oy çıktı.

AK PARTİ'DE EN AZ 27 FİRE

Muhalefetin bağımsızlar dahil olmak üzere Meclis'te toplam 223 sandalyesi bulunuyor. 242 kabul oyu olduğuna göre AK Parti'nin fire sayısı 19 olarak gözüküyor. Ancak, CHP'den Tolga Çandar, MHP'den Enver Erdem, HDP'den dört milletvekili mazeret belirterek oylamaya gelmedi. Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan ile bir bağımsız milletvekilinin de oylamaya katılmadığı belirtildi. Yani muhalefet bloğundan oylmaya katılmayan toplam milletvekili sayısı 8 olarak hesaplandı. Böylece AK Parti'nin fire sayısı 27'ye çıkmış oldu.

GEÇERSİZ, ÇEKİMSER VE BOŞ OYLARLA FİRE 38'E ÇIKIYOR

Oylamada 7 çekimser, 1 boş ve 3 de geçersiz oy kullanıldı. Eğer bu oylarında AK Partili vekiller tarafından verildiği düşünülürse fire sayısı 38'e yükseliyor. Dolayısıyla ortaya çıkan sonuçlara göre AK Parti'nin net olarak en az 27 fire verdiği ortaya çıkıyor. 11 vekilin de red oyu vermeyi istemedikleri görülüyor.

MUAMMER GÜLER ÖNERGESİNE DE RET

Zafer Çağlayan için yapılan oylamanın ardından oturuma 15 dakika ara verildi. Aranın ardından Muammer Güler ile ilgili oylama yapıldı. Güler hakkındaki önerge, yapılan oylama da 241'e karşı 258 oyla reddedildi. 6 oy çekimser, 4 oy boş, 4 oy da geçersiz sayıldı. Oylamaya Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katıldı.

Güler hakkındaki oylamaya katılan 513 milletvekili arasında Bayraktar ve Bağış katılırken, annesinin vefatı nedeniyle Genel Kurul'a gelmeyen Çağlayan oy kullanamadı.

Muammer Güler'in oylamasında AK Parti'nin 43 fire verdiği belirtildi.

EGEMEN BAĞIŞ AZ FARKLA KURTARDI

Bağış'ın Yüce Divan'a sevkedilmesini içeren önerge de Genel Kurulu'da kabul edilmedi. Karar 245'e karşı 255 oyla alındı. Oylamada 7 çekimser, 6 boş, 4 de geçersiz oy kullanıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Egemen Bağış Çağlayan Ak Parti Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (124)

AK GENÇLİKKKKKK:

YAHU MEMLEKET KALKINMIŞ MİLLETİN REFAHI ARTMIŞ İMFYE BORÇ BİTMİŞ MİLLETİN KANINI EMEN BANKALAR DİZE GETİRİLMİŞ MEMUR İŞÇİ EMEKLİ ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR SİZ KALKMIŞ PARALELCİLERİN AĞZIYLA KONUŞUYONUZ BE. SOFRANIZDA NEYİNİZ EKSİK KARDEŞİM. BAKIN İŞİNİZE . SAZAN OLMAYIN.

7
56
yanıtYanıtla
TEKSASLI:

FİRE VERMİŞ HALİNDE BU SONUÇ ÇIKIYORSA TAM KADRO KATILIM OLSAYDI KAHROLACAKTINIZ DEMEK Kİ AKP DÜŞMANLARI. . .

11
50
yanıtYanıtla
yorumcu:

Sömürülmeye alışılmış bir ülkeyiz. Herşey ortada

49
4
yanıtYanıtla
AK GENÇLİKKKKKK:

MİLLETİMİZ MECLİSTE AKLADIĞI GİBİ HAZİRANDA SANDIKTADA AK PARTİMİZİ DESTEKLEYEREK PARALELCLERE VE ABD-AVRUPA İLE İŞBİRLİĞİ YAPAN HAİNLERE GEREKLİ CEVABI VERECEKTİR. BURADA ATIP TUTMAYIN BOŞUNA.

7
38
yanıtYanıtla
serkan:

''Kişinin namazı ibadeti sakın sizi aldatmasın. siz onun dirhem ve dinarla olan münasebetine bakın'' (Hz. muhammed)

45
0
yanıtYanıtla
baba sinanmobilWeb@haberler.com:

ALLAH HIRSIZLIK YAPANI VE ONA GÖZ YUMANI KAHR-U PERİŞAN ETSİN.HAKKIM HARAM OLSUN

42
1
yanıtYanıtla
istanbul:

ACELE GELİN, ECELE GİDİYORUZ. (HIRSIZ VAR)

42
1
yanıtYanıtla
erzmobilWeb@haberler.com:

Akp milletin partisidir kimse bolemez boldurmeyecegiz

9
34
yanıtYanıtla
emr50:

biz de kullanıcaz oyumuzu: AKP''ye RED!

39
3
yanıtYanıtla
Artık MHPMobil-IOS:

Yeter artık daha hakkımızı yedirtmiyeceğiz en azından vicdanım rahat olur hırsızlarla işim olmadı olaamazda kendi arkadaslarından bile yüce divana gitsin diyen olmus pes artık akp yi savunanları pkkye verilen tavizi doğunun halini soylemiyorum bile

34
2
yanıtYanıtla
Tüm 124 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title