Haberler

Ytü'nün Rekortmen Aracı Yeni Zaferler Peşinde

I Hümayun binasında yapılacak törende şarkıcı Keremcem YTÜ ekibine destek verecek.

I Hümayun binasında yapılacak törende şarkıcı Keremcem YTÜ ekibine destek verecek.

Bir önceki araçlarında elde ettikleri 1kwh (35 kr) elektrik ile 437 kilometre mesafe ile Türkiye rekorunu elinde bulunduran YTÜ Ae2 Project ekibi, yeni araçlarıyla bu rakamı 700 kilometreye kadar çıkarmayı başardı.

Rekorları alt-üst eden araçları ile 15-19 Mayıs tarihleri arasında Roterdam'da düzenlenecek Shell-EcoMarathon'da 'prototip, akü beslemeli elektrikli araç' kategorisinde mücadele edecek Ae2 Project ekibinin aracı düzenlenen törenin ardından Hollanda'ya uğurlanacak.

YENİ ARACIN ÖRTÜSÜ HÜCÜM MARŞI İLE AÇILACAK

Daha önce yakıt verimliliğine dikkat çekmek için Eco-Marathon'da özel müsabakada mücadele eden ünlü şarkıcı Keremcem de YTÜ ekibine destek için törene katılacak. Tanıtım töreninde Eco-Marathon anılarını anlatacak olan Keremcem, yol emniyeti eğitimi verecek.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü içindeki tarihi Otağ-ı Hümayun binasında gerçekleştirilecek olan törende, açılış konuşmalarının ardından Mehter Takımı gösterisi yapılacak. Kısa bir mehteran konserinin ardından, hücum marşı eşliğinde yeni aracın örtüsü kaldırılacak.

YENİ ARAÇ TASARIM VE TEKNOLOJİSİYLE FARK ATACAK

Bir önceki araçlarıyla 1 kwh enerji ile 437 kilometre yol kat edebilen Ae2 ekibi, yeni araçlarında ise tasarım, teknoloji ve güvenlik alanlarında büyük devrimlere imza attı. Aracın ağırlığını yaklaşık 3'de 1 oranında azaltan YTÜ ekibinin yeni aracının tasarımı ise göz kamaştırıyor.

Yaklaşık 1 yıl süren hummalı bir çalışma sonrası ortaya çıkarılan yeni araçta, binlerce dolarlık otomobillerde bulunan otomatik fren sisteminin yanı sıra, araç içi kablosuz iletişim sistemi ve Pit bölgesi ile aynı şekilde veri aktarımı sağlayan telemetri sistemi bulunuyor. YTÜ öğrencileri tarafından hazırlanan araç bu özellikleri ile Eco-Marathon yarışlarında ve güvenlik ve tasarım alanlarında ödülü hedefliyor.

ECO-MATARHON HAKKINDA

RoyalDutch Shell tarafından her yıl düzenlenen, Avrupa çapında binlerce öğrencinin daha az enerjiyle daha fazla yol giden araçlar tasarlayıp ürettikleri ve yarışarak test ettikleri Shell Eco-Marathon yarışmasına bu yıl Türkiye'den 17 takım katılıyor. Yarışma 15-19 Mayıs tarihlerinde Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlenecek.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi Keremcem Türkiye Shell Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title