Haberler

YSK'dan Flaş BDP Açıklaması

Güncelleme:

YSK Başkanvekili, açıklamasında şunları söyledi:

YSK Başkanvekili, açıklamasında şunları söyledi:

"Gülten Kışanak'la ilgili ön değerlendirme yapıldı. Tümüyle ilgili evraklar bugün incelendi. Yarın saat 10'dan itibaren tek tek değerlendirme yapılacak. Ön değerlendirme yapıldı. Şahsi temennim olumlu olması yönünde ama bir şey diyemem.

"Ceza kararlarının yazımı zaman alacaktır. Bu kararların bir başka kararla değişmesi söz konusu ise bunların mutlaka daha detaylı cezai gerekçelere muhtaç olduğu açık. Daha ayrıntılı kararlar yazmayı düşünüyoruz bu sebeple. Ama bunların açıklaması hemen yapılır mı bilmiyorum.

"Son gelişmelerle, belgeler yeni temin edildi. O bilgiler geçmişi yansıtıyor. Geçmiş durumun tespitinden ibaret. Kurulumuzun olumlu, demokratik hakların önünü açacak mahiyette bir değerlendirme yapmasını temenni ediyorum. Bu benim şahsi temennim tabii. Yarın ne olacağını göreceğiz."

DEĞERLENDİRME GELİŞ SIRASINA GÖRE

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, geçici aday listelerine karşı il seçim kuruluna yapılacak itirazların süresinin bugün saat 17. 00 itibariyle dolduğunu belirterek, geliş sırasında göre değerlendirme yapacaklarını bildirdi.

Em, YSK'dan ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, seçim takvimine göre, geçici aday listelerine karşı ilgili il seçim kurullarına yapılacak itirazların süresinin dolduğunu belirterek, "Geliş sırasına göre kurulumuz her gün toplantı halinde değerlendirmelerini yapacak. Bugün 10. 00'da başladı. Yarın da 10. 00'da başlayacak. Gelen dilekçelerin, itirazların durumuna göre değerlendireceğiz" dedi.

Seçim takvimine göre bir inceleme süresi bulunduğunu söyleyen Em, "Siyasi parti ve bağımsız adayları bu süre içerisinde inceleriz ve eksikliklerini de kendilerine bildiririz. Bağımsız adayların il seçim kurulu aracılığıyla belgelerinin tamamlanması istenmiştir. Bir kısmı zamanında tamamlanmıştır. Bir kısmı tamamlanmamıştır. Şimdi onları değerlendireceğiz" diye konuştu.

.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title