Haberler

YPG Fırat'ın Batısında Geniş Çaplı Taarruz Hazırlığında

Güncelleme:

Cenevre'deki görüşmelere çağrılmayacağı açıklanan YPG'nin önümüzdeki günlerde Fırat'ın batısında, Türkiye sınırındaki Cerablus, Menbiç ve Azez şehirlerine geniş çaplı bir saldırı yapmayı planladığı söyleniyor.

Suriye'de barışın konuşulacağı Cenevre-3 görüşmesine davet edilmeyeceği açıklanan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) askeri kanadı YPG, Ankara'nın bir başka 'kırmızı çizgisi' Fırat'ın batısında geniş çaplı taarruza hazırlandığını duyurdu.

YPG LİDERİNİN TEYİT ETTİĞİ SÖYLENİYOR

Reuters'a bilgi veren kaynak, Xeber24 adlı haber sitesinde yer alan ve kıdemli bir YPG liderine dayandırılan haberi teyit etti.

HEDEFLER: CERABLUS, MENBİÇ VE AZEZ

Haberde, YPG'nin Fırat'ı geçerek IŞİD'nin elindeki Cerablus, Menbiç ve Suriyeli muhalif grupların elindeki Azez kentine taarruz planı hazırladığı belirtiliyordu.

IŞİD'İN ANA LOJİSTİK HATLARINDAN BİRİ

Reuters'in analizine göre YPG, Türkiye ile sınırı oluşturan bu bölgeyi alabilirse IŞİD'in yabancı savaşçı tedariği ve lojistik için kullandığı ana hatlardan birini kapatmış olacak.

TÜRKİYE'NİN KIRMIZI ÇİZGİSİ

Olası bir taarruz YPG ile YPG'yi terörist bir örgüt olarak niteleyen Türkiye'yi de karşı karşıya getirecek. Türkiye YPG'nin Fırat'ın batısına geçmesine izin vermeyeceğini defalarca ifade etmişti.

Yaklaşık bir yıldır ABD'nin hava saldırılarının desteğiyle IŞİD militanlarına karşı ilerleyen YPG, Irak'tan Fırat nehrine kadar uzanan sınır bölgesini ele geçirmiş bulunuyor.

Fırat kıyısındaki Cerablus kentinden Azez kentine kadar olan 100 kilometrelik alan ise halen IŞİD'in elinde.

Kaynak: diken.com.tr

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cerablus Türkiye Cenevre Azez Güncel Haberler

500

Yorumlar (52)

anka:

gelin gelin sürüyle gelin öbüsler sizle ilgilenirr

241
122
yanıtYanıtla
iskender karagøz:

PYD``li cengaverler emir bekliyor. Turkiyenin kirmizi cizgileri yavas yavas pembelesiyor.

132
188
yanıtYanıtla
habib azerbaycan:

kurdun en iyisi mezarda!

101
159
yanıtYanıtla
AMED:

GECECEK HEMDE COK YAKINDA. BEKLEYİN GÖRÜN. RUSYA YA GÖVENİYORLAR DİYEN SOLUCANLAR!OGLUM BİZ DOGUŞTAN SAVAŞCIYIZ. BİZ RUSYAYLA VAR OLMADIK. AMA MENFAATİMİZ FARSA HERKES UYAR BİZE. NİYE TÜRKİYE AVRUPADAN ALENİ RÜŞVET ALMIYOR MU?İSRAİLLE HEM DÜŞMANLIK HEMDE YALAKALIK YAPMIYORMUSUNUZ?

172
81
yanıtYanıtla
CENK:

YPG intihar etmek istiyosanız gelin

106
114
yanıtYanıtla
anka:

gelin gelin kis günü öbüslerimiz isinsinki pas tutmasin

172
42
yanıtYanıtla
asi:

ypg kendi toprakların tümünü alacak türkiye nin haddine değil. türkiye kürt düşmanlığına son vermezse sonu hüsran olacak. azdan az çoktan çok gider.

120
86
yanıtYanıtla
DÜŞÜNÜR:

TERÖRİT HEVVALLER YİNE SAYFADA AĞLAMIŞ. GİDİN KOCANIZ RUSYANIN ALTINDA AĞLAYIN.

115
80
yanıtYanıtla
CNN KÜRT:

Kırmızı çizgileri pembe çizgiye çevireceğiz

125
67
yanıtYanıtla
Vatandas:

Tum dunya turklere karsi, acin interneti, sayfalayin birer birer ulkeler haberlerini, herkes sizi isidle es koymakla mechul, bu durum Rusya gibi dunya devini arkadan sinsice haince dusurdugunuz ucagin getirmekte oldugu sonuctur, Rusya devlet vekilleri her gun her toplantida bunu dunya gundemine getirmekte, siz ise mal gibi bakmaya devam edin, zemin hazirlaniyor bence sizi isid devleti diye yerle bir edecekler ve doguyu kurtlere verecekler.

59
112
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title