Haberler

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı Açıklama Yaptı

Güncelleme:

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat'ın huzurlu bir şehir olduğunu, Yozgat'a gelen gençlerin en iyi şekilde eğitim ve öğretim görmelerini istediklerini söyledi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat'ın huzurlu bir şehir olduğunu, özellikle Yozgat'a gelen, gençlerin en iyi şekilde eğitim ve öğretim görmelerini istediklerini söyledi.

Yozgat Bozok Üniversitesi ve öğrencilerin güvenliğine yönelik 'Özgür ve Güvenli Üniversite Koordinasyon Toplantısı' Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Jandarma Yarbay Hasan Başkök, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Yumak, Karayolları Şube Müdür Vekili Ahmet Sayal, Kredi ve Yurtlar Kurumu Yozgat Yurt Müdürü Rasim Parlak ve Emniyet Şube müdürleri katıldı.

Toplantıda, Bozok Üniversitesi Kampüsü ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun öğrenci yurtlarında huzur ve güvenliğin korunması için alınması gereken önlemler ve kampüs içerisinde ulaşımı kolaylaştıracak tedbirler görüşüldü. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Süleyman Tuğrul üniversitede ki genel durum hakkında da sunum yaptı.

Toplantıda konuşan Vali Yazıcı Yozgat'ın huzurlu bir şehir olduğunu belirterek, "Buraya gelen yavrularımızın, gençlerimizin en iyi şekilde eğitim ve öğretim görmelerini istiyoruz. Bunu da kamu kurumları, güvenlik güçleri ve diğer kurumlarla hep beraber koordinasyonu en iyi şekilde sağlayarak yapacağız. Biliyoruz ki gençlerimiz bizim geleceğimiz, daha müreffeh bir Türkiye için çalışıp üretecek, devleti ve milleti için, iyi bir insan olarak kendini yetiştiren, toplum için yararlı şeyler yapan bireyler olacaklardır" dedi.

Toplantı konusunun Özgür ve Güvenli Üniversite olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Üniversitemiz gerek akademik kadrosu gerekse yurt müdürlerimizle Türkiye genelinde huzuru tam olarak yakalamış nadir üniversitelerden birisidir. Üniversitemizin çok güvenli olduğunu ve çok rahat bir şekilde eğitim ve öğretimin yapıldığını söyleyebilirim. Tabi bu huzuru bozmak isteyenler, aslı astarı olmayan iddiaları ortaya çıkartanlar olacaktır. Önemli olan bizim ne olduğumuz, ne durumda olduğumuzdur. Son dönemlerde ortaya çıkan sorunların başında da öğrencilerin il merkezi ile olan ulaşım sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. İnşallah ulaşım noktasında da özellikle ciddi bir tavır sergileyerek öğrencilerimizin il merkezi ile ulaşımını sağlayabilirsek birçok problemin de çözülebileceğine inanıyorum" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bozok Üniversitesi Kazım Arslan Akpınar Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title