Haberler

Yozgat Tso Açtığı Meslek Edindirme Kurslarıyla Şehre 5 Milyon Lira Girdi Sağlıyor

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, 11 meslek dalında açtıkları meslek edindirme kurslarında meslek sahibi olmayan vatandaşların bir meslek sahibi olacağını belirterek, açılan kurslardan dolayı da 5 milyon lira sıcak para...

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, 11 meslek dalında açtıkları meslek edindirme kurslarında meslek sahibi olmayan vatandaşların bir meslek sahibi olacağını belirterek, açılan kurslardan dolayı da 5 milyon lira sıcak para sağlanacağını söyledi.

TSO Başkanı Metin Özışık, İŞKUR İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen ve 11 meslek dalında açılan meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerleri sınıflarda ziyaret etti. Kız Meslek Lisesi'nde akşam saat 17.00'de başlayan ve 23.00'e kadar süren kurslarda eğitim gören kursiyerlerle sohbet eden Özışık, 11 meslek dalında 4 etap halinde meslek edindirme kursu düzenlediklerini belirterek, "İlk etapta 300 kursiyerimize mesleklerinde teorik ve pratik eğitim veriliyor. Kurslarda kursiyerlere günlük harçlık verilirken, kurs veren öğretmen ve usta öğreticilere de ayrıca ücret ödenmektedir. Yine kurslarımızda kullanılan malzemelerde şehrimizden temin edilerek şehrimize bu kurslar sayesinde 5 milyon TL para girecek. Bu para geçekten çok önemli bir rakamdır" dedi.

Meslek edindirme kurslarının önemine değinen Özışık, "Bugün çok sayıda yatırımcı kalifiye elaman bulamadığından yakınmaktadır. Burada yetişen kursiyerlerimiz kurs bitiminde sertifikalarını alacak ve aynı zamanda birer kalifiye elaman olacak. Yine iş müracaatlarında işveren mesleğini ve belgesi olup olmadığını soruyor. Artık burada kursumuzu tamamlayan kursiyerlerimizin elinde belgeleri olan, meslekleri olan birer kalifiye elaman olacak. Yine bu kurslarda kursiyerlerimizin yüzde 20'sine iş garantisi sağlanmaktadır" diye konuştu.

Kursiyerlerde açılan kurslardan dolayı TSO Başkanı Metin Özışık'a teşekkür etti. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Özışık Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title