Haberler

Yozgat Tiyatro Sürmeliden Halka Ücretsiz Tiyatro Gösterisi

Yozgat’ta Tiyatro Sürmeli kuruluşunun 16. Yılında Kültür ve Turizm bakanlığının katkılarıyla hazırlanan “Dersini almışta ediyor ezber” adlı iki perdelik müzikal komedi oyunu sergilemeye devam ediyor.

Yozgat'ta Tiyatro Sürmeli kuruluşunun 16. Yılında Kültür ve Turizm bakanlığının katkılarıyla hazırlanan "Dersini almışta ediyor ezber" adlı iki perdelik müzikal komedi oyunu sergilemeye devam ediyor.

Açılışını 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününde yapan topluluk, Yozgat ile özdeşleşmiş Sürmeli Türküsünü oyunlaştırarak tiyatro seyircileriyle buluşturuyor.

Yozgat denilince akla gelen Sürmeli Türküsünün hikayesini oyunlaştırarak yeni nesillere aktarmaya çalışan Tiyatro Sürmeli, yerel kültür donelerini tiyatro sanatının incelikleriyle işleyip sanatseverlerle buluşturuyor. İki perdelik müzikal oyunda, sevdiği kızı alamayan Sürmeli Bey'in Yozgat'tan Akdağmadeni olan yolculuğunu da başından geçen olayları yerel karakterlerle marifetiyle anlatılan oyunda Mahalli Sanatçı Faruk Keşke ise seslendirdiği Yozgat türküleriyle de oyuna renk katıyor.

Oyun yazarı ve yönetmeni Soner Tumgan, Tiyatro Sürmeli olarak bu yıl 16'ıncı yılını kutladıklarını belirterek, " Bu yıl diğer yıllara göre biraz daha zor geçti. Kültür Merkezinin tadilata girmesi, gerek prova alanımızın olmayışı, gerekse salon yetersizliği bizleri oldukça zorladı. Tiyatro oyunları sergilemeye çokta elverişli olmayan salonlarda oyunumuzu sergilemeye çalışıyoruz. Bilal Şahin Kültür Merkezi kiraladık 1 hafta buradayız. Sahnesi olan okullarda sergiledik, sergilemeye devam ediyoruz. Turne Programı kapsamında Yerköy, Sorgun, Akdağmadeni ilçelerimizde oyunlarımız sergilenecek. Son olarak da üniversitemizin küçük salonunda Bozok Üniversitesi Tiyatro Topluluğunun misafiri olarak fakülte öğrencilerimize özel seanslar düzenleyeceğiz. Halkımızın oyuna ilgisi büyük ama salon sıkıntısı yaşıyoruz. İnanıyorum ki Belediye Başkanımız Kazım Arslan eski büyük sinemayı tekrar restore ederek hizmete açar. Kültür müdürlüğünün salonu tekrar hizmete açar. Bizde bu sayede kendi imkanlarımızla seyircilerimizle buluşmaya devam ederiz" dedi.

Tümgan, Dersini almışta ediyor ezber adlı tiyatro oyunu Bilal Şahin Kültür Merkezinde hafta boyunca halka ücretsiz olarak sergileneceğini sözlerine ekledi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdağmadeni 27 Mart Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title