Haberler

Yozgat'ta 429 Kişi Hacca Gidecek

Yozgat’tan bu yıl 429 kişi Hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek.

Yozgat'tan bu yıl 429 kişi Hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek.

Geçtiğimiz günlerde çekilen hac kuralarında Yozgat'tan 429 kişi kutsal topraklara gidecek. Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, 2015 hac kuralarının çekildiğini belirterek, "16 Mart Pazartesi gününden itibaren 27 Mart Cuma gününe kadar hem Diyanet hem de özel şirket kesin kayıtlarımız devam edecek. Bu hususta hac büromuz gerekli önlemleri aldı, çalışmaları başlattı. Bu yıl ilimizden 429 hacı adayımız bu kurada çıktı. Her yıl daha sonra ek kontenjan veriliyor bu yıl da verilir diye ümit ediyoruz. Kabe'deki inşaatlardan dolayı hac kontenjanında bir daralma oldu inşallah önümüzdeki yıllar bu daralmaları açılacak" dedi.

Bu yıl 2007 yılında kayıt olan hacı adaylarının kuraya tabi olmadan kutsal topraklara gitme hakkını kazandığını ifade eden İl Müftüsü Poçanoğlu, "Ancak bu hacı adaylarımızın eğer hacca gitmesi mümkün değil ise sağlık bakımından sağlığını kaybetmişse gidip gelme problemi yaşayacaksa bunu heyet raporuyla belgeledikleri zaman onun yerine bir başkası hacca gidebilecek ve o gidenin ileride kendi adına kotası sınırlandırılmayacak. Yani hasta kişi kendisi gitmiş gibi olacak. İlk defa böyle bir hak tanındı. Raporlu olan hacılarımız kendi yerlerine daha sağlıklı bir başka vatandaşımızı gönderebilecekler" diye konuştu.

Umre organizasyonlarının düzenli bir şekilde devam ettiğine değinen Müftü Poçanoğlu, " Geçtiğimiz günlerde 225 kişilik bir Umre kafilesini uğurladık. Şuanda yeni kayıtlarımız sürüyor. Nisan ayı içerisinde Kudüs bağlantılı umre seferlerimiz var. Ramazan ayı umre seferlerimiz ile ilgili kayıtlarımız devam ediyor. Her hangi bir problem yok. Düzenli bir şekilde seferlerimiz devam ediyor. Cenabı Hak umreye giden kardeşlerimizin umrelerini makbul eylesin" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Poçanoğlu Yozgat Hac Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title